Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.903
% 2.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.903
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bu Altcoin İçin Boğa Tuzağı: “Fiyat Bu Seviyelere Düşebilir!”

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, özellikle altcoin fiyatları, geçmişte ayı piyasaları sırasında keskin toparlanmalar gördü ve birçoğunun boğa tuzakları olduğu ortaya çıktı. ADA’nın iki gün içindeki yüzde 45’lik toparlanması boğaları tuzağa düşürebilir. İşte detaylar…

Altcoin, toparlanma eğilimini sürdürecek mi?

Cardano (ADA) fiyatı 30 Mayıs’ta 0,48 dolardan 31 Mayıs’ta 0,68 dolara kadar yükseldi. Yani altcoin, 48 saatten kısa bir sürede yaklaşık yüzde 45’lik bir ralli yaşadı. Ancak ADA/USD rallisini daha da yukarı doğru uzatamadı ve haftalık en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde13,75 oranında düştü. Cardano’nun fiyatı 1 Haziran’da keskin bir şekilde geri çekildi ve önceki iki günde elde edilen kazançların bir kısmından vazgeçti. Şimdi merak edilen şey ise, ADA / USD çiftinin, özellikle Eylül 2021’deki 3,16 dolarlık zirvesinin neredeyse yüzde 80 altında işlem gördüğü için toparlanma eğilimini uzatıp uzatamayacağı.

İlginç bir şekilde, aşağı yönlü geri çekilme, Altcoin projesinin 50 günlük üstel hareketli ortalamasını (50 günlük EMA) direnç olarak test etmesinden sonra başladı. Ayrıca, parite, Bitcoin (BTC) ve S&P 500 dahil olmak üzere daha riskli varlıklar arasında daha geniş bir düzeltme duyarlılığı ile birlikte daha düşük hareket etti. SeekingAlpha’da finansal analiz katılımcısı olan Digital Trend’e göre, altcoin geçmişte boğa tuzaklarına dönüşen keskin fiyat toparlanmaları gördü ve daha fazla fiyat düzeltmesi riski taşıyor. Digital Trend sözlerin şöyle devam ediyor:

Mart ayında, ADA’nın birkaç hafta içinde 0,80 doların altından 1,24 doların üzerine çıktığını gördük. Bu, bana göre, başka bir sahte yükseliş gibi görünüyor.

Bu seviyelerde bir kırılma, yüzde 23 artışla sonuçlanabilir

Birkaç temel faktör de düşüş görünümünü desteklemektedir. 1 Haziran’da Federal Rezerv, 9 trilyon dolarlık varlık portföyünü gevşetmeye başlayacak ve muhtemelen Cardano da dahil olmak üzere riskli varlıklar için daha fazla rüzgar yaratacak. Fort Pitt Capital Group’un baş yatırım sorumlusu Dan Eye, Market Watch’a verdiği demeçte şunları söyledi:

QT’nin (niceliksel sıkılaştırmanın) etkilerini henüz bildiğimizi sanmıyorum, özellikle de bilançonun bu zayıflamasını tarihte çok fazla yapmadığımız için, likiditenin piyasadan kaldırılması, değerlemelerdeki katları bir dereceye kadar etkileyecek.

Teknik açıdan bakıldığında Cardano, yükseliş devam formasyonu nedeniyle Haziran ayında toparlanma eğilimini sürdürebilir. ADA, “bayrak direği” olarak adlandırılan büyük bir yukarı yönlü hareketin ardından üçgen bir yapı içinde dalgalanan fiyatla doğrulanan bir “boğa flama” gibi görünen grafiin içinde konsolide oluyor. Kural olarak, bir boğa flaması, fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıktıktan sonra çözülür ve bayrak direğinin yüksekliği kadar yükselir. Başka bir deyişle, Haziran ayında 0,77 dolarlık bir yükseliş hedefi, 1 Haziran’ın fiyatından yüzde 25’ten fazla arttı. ADA, Bitcoin’e karşı benzer bir boğa flaması kurulumu çiziyor ve Haziran ayında ADA / BTC çifti için bir yükseliş eğilimi olasılığını artırıyor. Sonuç olarak, ADA / BTC’nin flamanın üst trend çizgisinin üzerindeki belirleyici kırılması, 1 Haziran’ın fiyatından yüzde 23 artışla 0.00002355’e yükselmesine neden olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir