Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.033
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.033
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin 11x Yaptı! Santiment: Balina İşlemleri Zirvede!

Bu altcoin, geçen ayki yerel dipten bugüne %1.100’e yakın bir yükseliş yapmayı başardı. Bahsi geçen değer artışı, Bitcoin ve altcoin’lerin çoğunlukla düştüğü bir dönemde gerçekleşti. Ancak şimdi, lider analitik firması Santiment, bu altcoin’le ilgili yatırımcıları uyarıyor.

Bu altcoin 2022’de 11x yaptı

Riski tokenize etme hedefiyle yola çıkan Ethereum tabanlı bir altcoin projesi var. Bu proje, Coinmuhendisi.com olarak daha önce incelediğimiz BarnBridge (BOND). BOND, geçen ay 2022’nin dibine 2,18 dolarda ulaştı. Bunun ardından kripto piyasasında sık yaşanmayan bir gelişme ortaya çıktı. Kripto para, yalnızca bir ayda %1.100’ün üzerinde değer kazandı. Buna göre bir BOND şu anda 25 dolardan işlem görüyor. Bu dikkat çekici yükselişin ardından, birçok analist ve firma, BOND için sırada ne olacağı sorusunu yanıtlamaya çalıştı. Bunlar arasında en önemlilerinden biri ise lider analitik firması Santiment’ti. Santiment, BOND ile ilgili zincir üstü verilerin analiz etti ve token için sıradaki ihtimalleri değerlendirdi. Firma, altcoin’in birkaç zincir üstü verisinde önemli büyümeler yaşandığını ortaya koydu:

“Zincir üstü etkinlik fiyattaki yükselişle birlikte artıyor. Bu genellikle iyi bir göstergedir. Daha fazla etkinlik, fiyatın yükseliş eğilimini destekleme potansiyeli taşır. Ayrıca BOND ile günlük olarak etkileşime giren yeni adreslerin sayısı da yükselişte. Buna göre, BOND’a yeni yatırımcılar giriş yapmaya devam ediyor. Ancak BOND fiyatında bir fark ortaya çıkmıyor. Yani bu göstergeler altcoin için sadece destek görevi görüyor.”

Santiment: Düzeltme yakında ortaya çıkabilir

Yukarıdakilere ek olarak Santiment, 100 ila 100.000 BOND tutan kullanıcıların davranışlarını da inceledi. Firma, bu yatırımcıların boğa koşusu devam ederken altcoin varlıklarını sattığını ifade ediyor. Bu yükselişte, BOND sahiplerinin portföylerini azalttıklarına dikkat çekiyor. Ancak fiyatın bu satışlara rağmen yükselmesinin mümkün olduğunu da ekliyor. Bu yaşanırsa, satış yapan yatırımcılar muhtemelen pişman olacak.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere, birçok zincir üstü veri, altcoin’in yükselişini destekliyor. Ancak Santiment, bu verilere rağmen düşüşün daha olası olduğunu söylüyor. Firmaya göre, BOND şimdi düşüş sinyalleri vermeye başladı. Bunun nedenini ise balina işlemleri ile açıkladı. Veri şirketi, balina işlemlerinin şimdiden rekor seviyelere ulaştığına dikkat çekti. Zirveye ulaşan balina işlemlerinin, fiyatta bir düzeltmenin habercisi olması mümkün. Ayrıca Santiment, Haziran ayındaki dipte yoğun birikim yapan BOND balinalarının artık satış yapmaya başladığını söylüyor.

“BOND şu anda aşırı değerli”

Santiment, başka bir analiz daha yaptı. Bu, 30 günlük piyasa değeri ve gerçekleşen değer metriğiydi. Metrik, mevcut fiyat ile edinilen her tokenin, ortalama fiyat arasındaki oranını gösteriyor. Buna göre metrik şu anda oldukça yüksek. Yani BOND mevcut olarak aşırı değerli bir durumda piyasada yer alıyor. Bu nedenle firma, büyük bir düzeltme bekliyor.

BarnBridge projesinin düşüş sinyali verdiği bir diğer metrik ise işlem hacminde karşımıza çıkıyor. Santiment’in açıkladığı üzere altcoin projesinin işlem hacmi şimdiden zirveye ulaştı, bu nedenle düşüşe geçti. Bu nedenle analiz firması, altcoin’in şu anda yüksek riskli bir varlık olduğunu ifade ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir