Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.363
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.363
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bu 4 Bitcoin Grafiğine Bakın: Yakında Olacakları Gösteriyor!

Bitcoin (BTC) ayı piyasaları birçok şekil ve boyutta gerçekleşmektedir. Ancak hepsinin ortak noktası paniktir. BTC, 2022’de “tarihi oranlarda bir ayı” ile karşı karşıya olarak tanımlanmıştır. Bununla birlikte, fiyattan bağımsız, 2022 zincir üstü veriler farklı görünmektedir. Sizin için Bitcoin ayı piyasasının sonuncusu gibi olmadığını gösteren dört temel metriği yakından inceliyoruz.

Bitcoin Hash oranı

Uzun zamandır piyasayla ilgilenen yatırımcıların, madenciliğin en üretken dönmelerinin birinde, yasakların ardından Çin’den Bitcoin madencilerinin çıkışını hatırlayacaktır. Yasağın kapsamı o zamandan beri şüphe uyandırmaktadır. Ayrıca yasaklardan sonra çok sayıda madenci birkaç hafta içinde ülkeden taşınmıştır. Sonuç olarak o dönemde, Bitcoin’in hash oranı kabaca yarıya düşmüştür. Madenciler, en azından geçici olarak operasyonları durdurmaktan başka seçeneklerinin olmadığını düşünürken, o zamanlar belirsizlik hakimdi.

Şimdilerde gerçekleşen oranalarda madencileri tehdit eden bürokrasi değildir. Sadece basit bir matematikle durumu özetleyebiliriz. BTC fiyatı 19 ayın en düşük seviyelerine düşmesi, madencilik operasyonlarının kazançlarının üzerinde artan bir baskı yaratmıştır. Bununla birlikte, Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, BTC’leri satmaları gereken madencilerin bunu zaten yapmış olduğu yönündeki düşünceler vardır. Ancak unutulmamalıdır ki mevcut seviyelerde bile, toplu bir satış olayı gerçekleşmeyebilir. Veri kaynağı MiningPoolStats’tan alınan verilere göre, hash oranı toparlanmadan önce tüm zamanların en yüksek seviyelerinden maksimum %20 civarında bir düşüşle bu tezi desteklemektedir.

Aktif adres sayıları

Temmuz 2021 düşüşüne ek olarak Bitcoin ağ etkinliğinde bir yavaşlama eşlik etmiştir. Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant tarafından ölçülen aktif adresler, üçüncü çeyrekteki fiyatla uyumlu bir şekilde toparlanmadan önce geçen yıl haziran ayına kadar gözle görülür bir düşüş yaşamıştır.

Ancak bu sefer, böyle bir düşüş gerçekleşmemiştir. Bu da piyasanın BTC’lerini hareket ettirmekle daha meşgul olduğunu gösterir. Bu durum birtakım sonuçlar doğurur. Mal sahipleri, düşük fiyatlar nedeniyle satıcı haline gelmiş olabilir. Ayrıca traderler oynaklıktan kazanç sağlamaya çalışıyor olabilirler. Bununla birlikte, genel zincir içi hacmin düşük kalmaya devam etmektedir. Ayrıca analistler, satın alma tarafı desteğinin aşağı yönlü fiyat eğilimini sona erdirmek için muhtemelen yetersiz olduğu anlamına geldiğini belirtmekte fayda vardır.

Bitcoin Dominance

Toplam kripto para piyasası kapitalizasyonunun ne kadarının Bitcoin’e ait olduğunu izleyen BTC Dominance göstergesi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara yükselmeden önce 30.000 dolar civarında dibe vurduğu Temmuz 2021’den bu yana %50’ye ulaşamamıştır. Yükselen bir BTC Dominance’sı, Bitcoin’in diğer kripto varlıklarından daha hızlı yükseldiğini göstermektedir. Ayrıca altcoinlerin değer kaybettiğine dairde yorumlanır.

Traderlar, yükselen bir BTC Dominance grafiğini Bitcoin’in güvenli alana yükseldiğinin bir işareti olarak görmektedir. Öte yandan, düşen bir BTC Dominance grafiği altcoinlerin Bitcoin’den daha hızlı değer kazandığını gösterir. Traderlar genellikle düşüş eğilimi gösteren bir BTC Dominance grafiğinden hoşlanmazlar. Ayrıca bunu kripto piyasalarında aşırı spekülasyon sinyali olarak tanımlarlar.

Mevcut döviz rezervleri

Yukarıda bahsedilen genel olarak daha düşük hacimlere rağmen, Bitcoin borsalarda 20.000 dolar civarından işlem görmektedir. Normalde, panik yapan traderler satmaya veya açığa almaya hazırlanırken fiyat düşüşleri borsalara girişleri tetiklemektedir. Ancak bu sefer görünüşe göre, bu açıdan gerçekten daha farklı bir durum söz konusudur.

CryptoQuant tarafından izlenen 21 büyük borsa, 2. çeyreğin başında 2.544 milyon BTC’ye sahipti. Ancak son açıklanan verilere göre son olarak 2.419 milyon BTC’ye sahiptir. Geçen yıl döviz rezervleri, ikinci çeyrek düşüş trendi boyunca yükseliş göstermişti. Ancak son zamanlarda düşüş tekrardan başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir