Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.532
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.532
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu 3 Altcoin Fırladı: Ortaklık ve Büyük Haberler Var!

Yatırımcılar, bir sonraki faiz oranı artışının tam boyutuyla ilgili Federal Açık Piyasalar Komitesi’nden yorum beklerken, büyük kripto para birimleri düşmeye devam ediyor. Bununla birlikte, belirli altcoin projeleri, bir ortaklık duyurusu ve talepte bir artışa yol açan çapraz protokol işbirlikleri sayesinde çift haneli kazançlar elde etmeyi başardı. Geçtiğimiz gün boyunca yükselişiyle adından söz ettirenler Algorand (ALGO), Frax Share (FXS) ve Helium (HNT) oldu. İşte detaylar…

Popüler altcoin Algorand, FIFA ortaklığıyla ivme kazandı

Proof-of-Stake Blockchain ağı, bu haftanın küresel olarak tanınan uluslararası futbol yönetim organı FIFA’nın resmi Blockchain’i olarak seçildiğini açıklamasından sonra, son aylarda bir kripto projesi için belki de en dikkate değer ortaklık anlaşmalarından birine imza attı.  ALGO, duyurudan önce 0.58 dolarlık bir fiyatla işlem görüyordu ve iş birliği haberi kripto ekosistemine yayılırken fiyat yüzde 28 artarak günlük en yüksek 0.743 dolara yükseldi.

Yazma sırasında ALGO, yüzde 5.1’lik bir düşüş ile 0.66 dolardan işlem görüyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Algorand, FIFA duyurusuna ek olarak, ağ üzerinde merkezi olmayan finans (DeFi) ve NFT protokolleri başlatarak ekosistemini genişletiyor. Proje ayrıca Aegir Tactics adlı Blockchain tabanlı bir kart oyunu ve Vesta Equity adlı bir emlak tokenizasyon platformu başlattı.

Frax Shares (FXS) neden yükseldi?

Frax protokolünün yerel tokenı olan Frax Share, kripto para ekosisteminde başlatılan ilk kesirli-algoritmik stablecoin projesidir. 3 Mayıs’ta varlık, daha geniş pazarın düşüş eğiliminde olmasına rağmen yüzde 23’lük bir ralli gerçekleştirdi. FXS fiyatı, 24 saatlik işlem hacminde yüzde 200’lük bir artışın ardından 2 Mayıs’taki 21.89 dolardan 3 Mayıs’ta 26.94 dolara yüzde 23’lük bir ralli gerçekleştirdi.

FXS fiyatındaki ani geri dönüş, Terra tarafından geliştirilen yeni bir Curve Finance stablecoin likidite havuzu olan 4pool’un popülaritesi; Fantom, Arbitrum ve diğer ağlarda dağıtılırken ivme kazanmaya başlamasıyla ortaya çıktı. 4pool, TerraUSD (UST), FRAX, USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) stablecoin’lerinden oluşur ve Curve protokolü aracılığıyla her ana zincirde bulunan 4pool’da stablecoin likiditesinin konsantre olmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Helium (HNT), yeni ödül planıyla öne çıktı

Helyum, Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları için merkezi olmayan bir Blockchain ağıdır ve madenciler tarafından işletilen küresel bir düşük güçlü node sistemi tarafından desteklenmektedir. HNT, bir günde yüzde 20.3 oranında yükseliş yaşadı. Yazım sırasında, yüzde 2’lik bir düşüş ile 15.14 dolardan işlem görüyor.

HNT’nin kazanımları, Helyum 5G veri aktarımı ödüllerini uygulama planlarını detaylandıran bir geliştirici duyurusunu takip etti. Bu yeni gelişme, 5G erişim noktası operatörlerinin, uyumlu bir 5G cihazı, kullanıcıların erişim noktasına bağlanarak ağ üzerinden veri gönderdiğinde HNT kazanmasını sağlayacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir