Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.092
% 5.60
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.092
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu 22 Altcoin Yatırımcıları Dikkat: İşte Kritik Duyurular!

24 Ocak’la başlayan hafta, kripto para piyasasının yatay eğilimini sürdürdüğü, toparlanmayla geçen bir süreçti. Bu yazıda, 22 altcoin projesine dair kritik ortaklık, entegrasyon ve mainnet duyurularına göz atalım.

İşte kritik altcoin haberleri

Dogecoin’in ödeme yöntemi olarak büyük markalarla anlaşması için Elon Musk destekli sosyal medya çılgınlığıyla başlayalım. Tesla CEO’su McDonald’s DOGE ile ödeme kabul ederse canlı yayında hamburger yiyeceğini tweetlemişti. Son gelişmelerde, MrBeast Burger fast food zinciri Elon Musk’a sesleniyor ve aşağıdaki paylaşımı retweetlerse Dogecoine’i ödeme yöntemi olarak ekleyeceğini söylüyor.

Bir diğer gelişmede, SEC ile “kayıtsız menkul kıymet satış davası”nda mücadele veren Ripple, 2019 yılında aldığı yatırım sonucunda sattığı hisseleri geri aldı. Bu alımla birlikte şirketin değeri 15 milyar dolara ulaştı. Öte yandan Ripple’ın hisseleri geri aldığı şirket Tetragon da ciddi kâr elde etti. Bu arada, üçüncü defa ertelenen davanın keşif süreci 28 Aralık’ta son bulacak. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Solana (SOL) ile devam edelim. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), Solana’ya desteğini yineledi ve 48 saatten fazla süren ağ kesintisi sırasında işleri devam ettirme yeteneğini övdü. Dün yayınlanan tweet dizinde SBF, Solana’nın mümkün olduğu kadar çok işlemi gerçekleştirememesine rağmen, ağın kapalı kalma süresi içinde hala bir ton işlemi tamamlamayı başardığını belirtti.

Ortaklık ve entegrasyon haberleri

coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Hector DAO, CertiK denetimini tamamladı. Bu, platformun birinci sınıf güvenlik sağladığı anlamına geliyor. Potansiyel güvenlik riskleri de düzeltilirken, platformun tüm fonlarının ‘SAFU’ olduğunu da yineledi. ‘SAFU’, Güvenli’yi belirtmek için kullanılan popüler bir kripto terimidir.

Geçtiğimiz günlerde, Twitter ve YouTube gibi birkaç üst düzey sosyal medya platformu, NFT’leri entegre etme planlarını açıkladı. Raporlara göre, birkaç üst NFT etkinliği şu anda Twitter’da trend oluyor. Bunlardan biri, Amerikalı Şarkıcı ve Söz Yazarı Madonna’nın bir Bored Ape Yacht Club NFT satın almak istemesi.

Lider altcoin Ethereum, PoW mekanizmasından PoS mekanizmasına geçiş üzerinde çalışıyor. PoS mekanizmasına yapılan bu hareket, ETH ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Basit bir ifadeyle, Ethereum, Yürütme katmanı ve ETH 2.0, Konsensüs katmanı olarak bilinecek. Hem yürütme hem de fikir birliği katmanı birlikte Ethereum Blockchain oluşacak.

Blockchain oyunu ve metaverse için launchpad platformu Seedify, yaklaşmakta olan NFT alanının ayrıntılarını açıkladı. NFT alanına giriş, Seedify ekosistemi için büyük bir hamle olacak. SNFTS token airdrop’u hakkında detaylı bilgi önümüzdeki günlerde verilecek.

Meta (Eski Facebook) tarafından desteklenen Diem (eski Libra), yatırımcılarına sermayeyi iade etmek için varlıklarının satışını düşündüğü bildiriliyor. Proje ayrıca, fikri mülkiyetini en iyi nasıl satacakları ve geliştiricilerin çalışacak yeni yerler bulmalarına yardımcı olacakları konusunda yatırım bankacılarıyla görüşüyor.

Dogecoin (DOGE) ile sonlandıralım. Yakın tarihli bir raporda, Blockchain’lerin geçen yıla göre maliyetleri karşılaştırıldı. Dogecoin’in işlem ücretleri bir yıl içerisinde %4.230 artarak zirvede yer aldı. Ethereum ise, işlem başına 52.45 ortalama ücret ile en yüksek işlem ücretine sahip olan kripto para unvanını aldı. Sonuçlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir