Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.912
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.912
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bu 2 Haber Bitcoin ve Altcoin’leri Hareketlendirdi!

Stablecoin ihraççısı Tether, şirketin kripto para birimini neyle desteklediği konusunda sorgulanmaya devam ederken rezervinde bulunan ticari borç miktarını azaltma planlarını duyurdu. Bir diğer gelişmede, 62 milyar dolarlık halka açık bir fintech şirketi olan FIS, 6.000’den fazla sermaye piyasası müşterisine kapsamlı bir kripto paketine erişim sağlamak için New York merkezli bir altyapı şirketi olan Fireblocks ile anlaştı. Haberler eşliğinde Bitcoin fiyatında %2, altcoin piyasasında hafif yükseliş görüldü.

Tether’in tartışmalı rezervleri konusunda önemli bir adım atıldı

Geçen yıl Tether tarafından çok miktarda ticari kağıt veya kısa vadeli ticari borç satın alındı. Tether, hangi şirketlerin ticari kağıtlarının sahibi olduğunu veya bu kuruluşların nerede bulunduğunu açıklamadığı için bu, tartışmalara yol açtı. Yine de, şirketin rezervlerinde ticari senet azalmaktadır. Tether’in 2021’in dördüncü çeyreğindeki toplam rezervleri, yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 44’ten, ticari senedin yüzde 30’unun biraz üzerindeydi.

Tether ve bağlantılı kripto para borsası Bitfinex’in baş teknik sorumlusu Paolo Ardoino, Çarşamba günü Paris Blockchain Haftası Zirvesi’nde verdiği demeçte, “zamanla ticari kağıdı düşürmeye devam edeceğiz, düşüşü henüz bitirmedik” dedi. Ardoino, Tether’in parayı bu ticari kağıttan ABD hazine hesaplarına aktardığını iddia ediyor. Sonuç olarak, şeffaflık konusundaki çalışmaların sürdürüldüğü ve Tether’in yeni web sitesinde birçok bilgisinin yayında olduğunu söyledi. Bitcoin’in fiyatının sene sonu 50 bin doları aşağıdaki tahmin eden Ardoino, Tether rezervleri hakkındaki açıklamalarıyla şimdilik bazı eleştirileri karşılıyor.

Bitcoin ve altcoin’ler yükselişe geçti, işte nedeni

Piyasayı harekete geçiren bir diğer gelişmede, kripto saklama şirketi Fireblocks, bankalara ve sermaye piyasası firmalarına Fortune 500 teknoloji sağlayıcısı olan FIS ile işbirliği yaptı. Geçtiğimiz saatlerde açıklanan ortaklık, FIS’in 6.400 müşterisinin büyük kripto ticaret merkezlerine, likidite sağlayıcılarına, borç verme masalarına ve merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına erişmesini sağlayacak.

Bu müşteriler, banka ve komisyoncuların yanı sıra varlık yöneticileri ve hedge fonlarından oluşan bir satın alma tarafı çeşitlerini içerir. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, piyasa değeri 50 milyar doları aşan ikinci en büyük dolar cinsinden stablecoin olan Circle ve ödeme işleme şirketi WorldPay, bu ayın başlarında işbirliklerini duyurdular.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir