Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.980
% 6.12
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.980
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu 2 Altcoin İçin ABD’ye Heyet Gidiyor! Neler Konuşulacak?

Geçtiğimiz ay boyunca tartışmalı bir şekilde en popüler altcoin projelerinden biri haline gelen Terra (LUNA) ve UST için ABD’ye heyet gidiyor. Giden heyetin içerisinde Güney Koreli regülatörler, denetçiler ve bürokratlar bulunuyor. Çünkü Terra’nın kurucusu Do Kwon ve ekibi, Güney Kore merkezliydi. İşte detaylar…

Altcoin Terra için ABD ile görüşülecek

Güney Kore’nin ABD’ye gönderdiği ve regülatörler, bürokratlar ve denetçilerden oluşan grup, ABD’nin regülatörleriyle konuşacak. ABD’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Mali Görev Gücü (FinCEN) kurumları ile görüşecekler. Heyetin, özellikle Terra (LUNA) çöküşünden konuşacağı belirtiliyor. LUNA ve Terra’nın çöküş yaşayan stablecoin’i UST dışında, kripto para vergileri hakkında da konuşmalar yapılacak.

Bu sırada son raporlar, savcıların geçen ayki stablecoin fiyaskosuna ilişkin soruşturmalarını hızlandırdığı için Güney Kore’nin Terra Labs’ın mevcut ve eski çalışanlarının ülkeyi terk etmesini engellediğini doğruladı. Bloomberg, “stablecoin’in çöküşüyle ​​bağlantılı yetkililer” için seyahat kısıtlamaları getirildiğini belirtti. Bildirimde kaç çalışanın adı geçtiğine ilişkin ayrıntılar şu anda doğrulanmadı. Ancak Yonhap News, Anchor’un eski proje geliştiricileri de dahil olmak üzere yaklaşık 15 kişinin seyahat kısıtlamaları altında olduğu bildiriliyor.

Terra soruşturmasındaki son gelişmeler neler?

Bloomberg’e konuşan bir kaynak, “Çıkış yasakları, normalde şüphelilerin sorgulanmak üzere dahil edilmeleri için uygulanır” dedi. Terraform’un eski geliştiricisi Daniel Hong’a göre, “irtibat kurduğu her eski Terra çalışanının ülkeyi terk etmesi yasaklandı”. Buna “2019-2020’de platformu terk edenler” de dahil. Ayrıca Twitter’da “İnsanların bu şekilde potansiyel suçlular olarak muamele görmesi kesinlikle çok çirkin ve kabul edilemez” dedi.

Şimdiye kadar, Güney Koreli yetkililer, Terraform Labs’in CEO’su Do Kwon’a bir Ponzi planı suçlamasının getirilip getirilemeyeceğini araştırıyordu. Kurucu ortak ayrıca, pasaportunun geçersiz kılınmasının da bir olasılık olduğunu iddia eden yeni raporlarla vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla soruşturuluyor. Bu arada, ayrı bir soruşturmada, bir Terraform Labs çalışanı, Bitcoin’i zimmete geçirdiği iddiasıyla inceleme altına alındı. Bununla birlikte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, TerraUSD stablecoin’inin çöküşünden önce pazarlanmasında federal yatırımcı koruma düzenlemelerinin olası ihlallerini de araştırıyor.

Son olarak, yeni bir menkul kıymet dolandırıcılığı toplu davasının altı kripto risk sermayesi firmasını sorgulanmak üzere getirebileceği bildiriliyor.  Yeni davanın, yatırımcı Nick Patterson tarafından CEO Do Kwon ve araştırma başkanı Nicholas Platias aleyhine geçen Cuma günü federal mahkemede açıldığı bildirildi. Şikayet, Jump Trading LLC, Tribe Capital ve Three Arrows Capital Pte Ltd gibi risk sermayesi şirketlerinin Terra yatırımcılarını yanlış yönlendirdiğini iddia ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir