Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$65.865
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.865
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

BTC, SHIB, ADA, DOGE İçin Bu Tarihlere Dikkat: Fena Dalgalanacaklar!

Finansal araştırma firması Fundstrat’a göre, ABD’deki Anma Gününün gerçekleşeceği hafta sonu boyunca artan volatilite ile kripto piyasası “tuhaflaşabilir” ve yatırımcılar riskli yatırımları dizginlemek için akıllıca olacaktır. İşte analistlerin SHIB, ADA, BTC, DOGE gibi kriptoların yer aldığı alana yönelik beklentileri…

Fundstrat analisti uyardı: Bu hafta sonu dikkat!

Dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell Perşembe günü yayınlanan bir notta, çeştili faktörlerin birleşiminin, fiyatların hafta sonu düşmesi için mükemmel bir fırtına yarattığını söyledi. Kripto piyasasındaki düşük likidite, artan kaldıraç ve FED’in para politikasını sıkılaştırma çabaları da dahil olmak üzere olumsuz makroekonomik faktörler, büyük fiyat dalgalanmalarına yol açabilir.

Kripto kışının soğuğu, en iyi kripto para birimlerini yılın en düşük seviyelerini kaydetmeye itti. En popüler kripto para birimi olan Bitcoin, Cuma günü bugüne kadar yüzde 38’den fazla düşüşle 28.800 dolardan işlem görüyordu ve Ethereum, 2021’in başlangıcından bu yana yaklaşık yüzde 52 düşüşle 1.700 dolardan işlem görüyordu. Hem Bitcoin hem de Ethereum rekorlarından çok uzakta.

Farrell’e göre, bu hafta sonu zaten zarar gören kripto traderlar için daha olumsuz bir görüntü sunabilir. 2020 ve 2021’deki Anma Günü hafta sonlarında, birçok kurumsal traderın hafta sonu tatil yapmasıyla kripto ticaret hacmi sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 35 düştü. Bu düşük likidite, bu yıl tekrar fiyat volatiliteye neden olabilir. Farrell raporda, “Buradaki paket, likiditenin bu hafta sonu ve sonrasındaki tatillerin çoğunda aşırı derecede düşük olacağı ve bunun da aşırı fiyat dalgalanmalarına yol açabileceğidir” diye yazdı.

Bitcoin, SHIB alanını yönlendiren faktörler neler?

Olası olumsuz hafta sonu fiyatlarına katkıda bulunan bir diğer faktör, Bitcoin için artan sayıda vadeli işlem sözleşmesidir. Farrell, bu sözleşmelerin yatırımcıların Bitcoin’in gelecekteki fiyatına yukarı veya aşağı bahis yapmalarına olanak tanıdığı için, her iki yöndeki sert bir hareketin büyük tasfiyelere neden olabileceğini yazdı. Düşük likidite ve yüksek kaldıraç, Fed’in önümüzdeki aylarda daha fazla yarım puanlık faiz artışı sağlama planlarıyla birleştiğinde kriptoda satışlara yol açabilir. Farrell raporda “Makro şu anda kriptodaki her şeyi yönlendiriyor” diye yazdı.

“ABD, tüm risk varlıklarında değerlemelerde sıkıştırmalara yol açan artan fiyatlar, oran artışları ile yük olmaya devam ediyor,” ifadelerini kullandı.  Farrell, volatiliteye karşı korunmak için, traderların daha az bilinen riskli “altcoinleri” satabileceklerini ve ellerindeki uzun kripto pozisyonlarında düşen fiyatlara karşı geçici olarak koruma sağlayacak kısa vadeli satım koruması satın alabileceklerini söyledi. Yine de hafta sonu artan volatiliteye rağmen Farrell, Fundstrat’ın 2022’nin ikinci yarısında kripto fiyatlarının artmasını beklediğini söyledi.

Bitcoin hakimiyeti artıyor: Bu hafta sonu SHIB, DOGE, ADA için sırada neler var?

Küresel kripto para piyasası son günlerde volatil olmasına ve Terra (LUNA) gibi kripto para birimlerini tüm değerlerini kaybetmeye zorlamasına rağmen, Bitcoin nispeten istikrarlı kaldı. 27 Mayıs’ta, BTC’nin piyasa değerini kripto para piyasasının geri kalanıyla karşılaştıran Bitcoin Piyasa Hakimiyeti endeksi, Ekim 2021’den bu yana en yüksek oran olan yaklaşık yüzde 47’lik yeni en yüksek seviyeye ulaştı.  Piyasa değerine göre en büyük altcoin olan ETH, son beş ayda piyasa hakimiyetinde sürekli düşüşler göstererek Aralık 2021’de yüzde 22,38’den Mayıs 2022’de yüzde 17,86’ya düştü. Düşüş iki yıllık bir artışı takip ediyor.

Son yıllarda, Ethereum’u daha ölçeklenebilir ve daha ucuz hale getirmeyi amaçlayan “Birleştirme” olarak adlandırılan uzun zamandır beklenen protokol yükseltmesini çevreleyen heyecan nedeniyle ETH, Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Bununla birlikte, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Ethereum’un Blockchain’ini PoW’den PoS’e dönüştürmeye çalışan yükseltme birkaç kez ertelendi.

ETH hype’ı için beklentiler ne yönde?

Bağımsız bir piyasa analisti olan OxHamZ’e göre Ethereum, güncellemesinin ardından ETH’nin fiyatını yukarı çekecek anlatılardan yoksun, çünkü yatırımcılar ağ yükseltme hype’ı ile zaten “fiyatlandırmış”. Bu sırada Terra (LUNA) piyasasının düşüşü, Bitcoin’in yeni keşfedilen kripto piyasası gücüne katkıda bulunmuş gibi görünüyor. Mayıs ayında, Terra tokeninin Bitcoin’e karşı gücünü ölçen bir finansal araç olan LUNA/BTC’nin değeri yüzde 99,99 düştü ve onu neredeyse değersiz hale getirdi.

Bu arada, LUNA dolar karşısında değer kaybederek, traderların tokeni BTC ve nakit lehine sattığı yönündeki spekülasyonları körükledi. Büyük ölçekli Blockchain projelerinden şüpheli kripto varlıklarına kadar her şeyi içeren bir bütün olarak altcoin piyasası, altı ay önce 1,7 trilyon doların üzerine çıktığından bu yana kabaca yüzde 65 düştü. Birkaç tokena daha yakından bakıldığında, Bitcoin’den farklı olarak, çoğunluğun tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 80’in üzerinde düşüş olduğunu ortaya koyuyor ve bu da genel bir yatırımcının SHIB gibi altcoin’lerden nakit, stablecoin’ler veya BTC’ye doğru kaydığını gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir