Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.421
% 4.61
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.421
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Coinbase CEO’su Brian Armstrong: DeFi’yi Rahat Bırakın

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, merkezileşmiş kripto aktörlerine yönelik daha sıkı düzenlemeler yapılması için çabalarken, açık kaynak kodu ve akıllı sözleşmelerin ” şeffaflığın mükemmel biçimi ” olduğu göz önünde bulundurulduğunda merkezileşmemiş protokollerin gelişmesine izin verilmesi gerektiğini söylüyor.

Armstrong 19 Aralık tarihli Coinbase blogunda kripto para düzenlemelerine ilişkin görüşlerini paylaştı ve burada düzenleyicilerin FTX’in yarattığı hasar ve şok çöküşün ardından piyasa toparlanmaya devam ederken “güveni yeniden tesis etmeye” ve sektörü ileriye taşımaya nasıl yardımcı olabileceklerini önerdi.

Ancak Coinbase CEO’su, merkezi olmayan protokollerin bu denklemin bir parçası olmadığını vurguladı.

Merkeziyetsiz anlaşmalarda aracılar bulunmaz ve açık kaynak kodu ve akıllı kontratlar  şeffaflığın nihai şeklidir” diyen Armstrong, zincir üzerinde şeffaflığın “kriptografik olarak kanıtlanabilir bir şekilde” varsayılan olarak yerleşik olduğunu ve bu nedenle büyük oranda serbest bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, merkezi aktörler için belli kontrollere ihtiyaç duyulduğunu çünkü işin içinde insanların olduğunu söyledi . Ayrıca Armstrong FTX’in düşüşünün “nihayet yeni mevzuatın geçmesi için ihtiyacımız olan katalizör olacağını” umduğunu belirtti.

Brian Armstrong

Brian Armstrong “Stablecoin düzenlemesi şart”

Armstrong yayınladığı blog gönderisinde, stablecoinler hakkında “tüketicinin zarar görme riskini en çok gördüğümüz yerler ve hemen hemen herkes  düzenlemenin yapılması gerektiği konusunda hemfikir olabilir” diye ekledi.

Armstrong, ABD’nin standart finansal hizmetler yasaları uyarınca stabilcoin düzenlemesiyle başlamasını tavsiye ederek, düzenleyicilerin bir eyalet güven tüzüğünün veya bir OCC ulusal güven tüzüğünün uygulanmasını zorunlu kılmasını önerdi.

Armstrong, stablecoin düzenlemesi çözüldükten sonra, düzenleyicilerin kripto para borsalarını hedef almasını öneriyor.

Coinbase CEO’su, düzenleyicilerin, tüketiciyi koruma kurallarını güçlendirmenin ve piyasa manipülasyon taktiklerini yasaklamanın yanı sıra, borsaların pazardaki insanlara yasal olarak hizmet vermelerini sağlamak için federal bir lisanslama ve kayıt rejimi uygulamalarını önerdi.

Brian Armstrong, sektörün düzgün bir şekilde düzenlenebilmesi için şirketler, politika yapıcılar, düzenleyiciler ve müşterilerin, başta G20 ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki finans piyasalarının ortak çabasına ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekledi.

Çözülmesi gereken sorunların karmaşıklığına ve çeşitliliğine rağmen Armstrong, 2023 yılında yasama cephesinde önemli ilerlemeler kaydedilebileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version