Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.171
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.171
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Brezilya’da Emlak Vergilerinde Dijital Varlık Ödemesi Kabul Edilecek

Rio de Janeiro’da yaşayan vatandaşlar, 2023’ten itibaren emlak vergilerini dijital varlıklar aracılığıyla ödeyebilecek.

Dünya genelinde kripto para faaliyetleri artıyor ve bu da ülkeler için yeni düzenlemelerin yolunu açıyor. Ülke ekonomisinin ve yatırımcının korunması amacıyla, henüz netliğe kavuşmamış olan kripto düzenlemeleri sürekli olarak güncelleniyor. Brezilya’da da ülkenin kripto sektöründeki geleceğini doğru yolda tutmak için yenilikler getiriyor.

Brezilya’da Dijital Varlık ile Emlak Vergisi Ödenecek

Brezilya’nın kenti Rio de Janeiro, bu hafta yayınlanan bir kararnameye göre, sakinlerinin 2023’ten itibaren dijital varlıklarla emlak vergisi ödemesine izin verecek.

ilk olarak Mart ayında Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes tarafından duyurulan yönerge, vatandaşların ödemeleri dijital varlıklarla yapmalarına imkan tanıyor. Şehir yönetimi ise fonları yalnızca fiat olarak alacak. Dijital varlıkları vergi mükelleflerine hiçbir ek maliyet olmadan dönüştürmek için ortak VASP’lerine güvenecek.

Belediye Başkanı Paes, konuyla ilgili şunu söyledi:

“Rio de Janeiro küresel bir şehir. Dolayısıyla dijital finansal varlıklar evreninde teknoloji ve ekonomik gelişmeleri takip ediyoruz. Geleceğe bakıyoruz ve ülkenin inovasyon ve teknoloji başkenti olmak istiyoruz. Şehrimiz, Brezilya’da vergi mükelleflerine bu tür bir ödemeyi sunan ilk şehirdir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir