Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.384
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.384
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsalardaki Bitcoin Arzı 4 Yılın En Düşük Seviyesinde

Özellikle Fed politikalarından dolayı ayı piyasasına giren Bitcoin (BTC), yatırımcılardan daha fazla talep görmeye başladı.

Analiz platformu Santiment’in yayımladığı verilere göre, kripto yatırımcıları cüzdan varlıklarını koruyor. Kripto piyasaları ne kadar düşüş yaşarsa yaşasın, Bitcoin maksimalisti insan sayısında gözle görülür bir artış yaşandı. Satıcıların agresifliğine rağmen, cüzdanlarında BTC tutan insanların güveni günden güne artıyor.

Bitcoin Cüzdanlara Aktıkça Boğalar Güven Duyuyor

Santiment analizine göre, kripto yatırımcıları BTC varlıklarını borsalardan uzaklaştırıyor. Bu işlemin maksimalist bir düşünceyle yapıldığını iddia eden Santiment, boğaların yakında piyasaya güven duyacağını iddia etti.

Analize göre, BTC varlıklarını kişisel cüzdanlara çeken yatırımcı sayısında ciddi bir artış yaşandı. Daha çok güven duyulan ve beklentiye girilen varlıklar için yapılan bu işlem, BTC tarafında yoğunlaştı. Lider kripto para biriminin borsalardaki arzı 2018’den bu yana ilk kez yüzde 9’un altına düştü. Verilere göre borsalardaki arz son 4 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

BTC Borsa Arzı Grafiği Kaynak: Santiment

Son bir yıldır en düşük seviyelerinde gezen BTC, enflasyondan kaçan ve geleceği kovalayan yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Devam eden fiyat oynaklığı, yatırımcıları cüzdanlarındaki varlıklarını tutmaya yönlendiriyor. Gelecekte bir ralli beklentisinde olan kripto yatırımcıları, ellerinde tuttukları BTC varlıklarını borsalardan çekiyor. Kişisel cüzdanlarda saklamayı tercih etmeleri, varlıklarına olan güvenden kaynaklanıyor. BTC’yi yastık altı yatırım olarak gören insan sayısındaki artış devam edecek gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir