Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.728
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.728
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Borsalara Bu Altcoin’den Akıyor: Bunu ise Stokluyorlar!

On-chain analitik firmaları tarafından sağlanan verilere göre, borsalardan Ethereum çekme oranı son 14 ayın diplerine ulaştı. Bu esnada, yaklaşan Vasil hard fork nedeniyle balinalar Cardano’ya hücum ediyor. Altcoin piyasasından son gelişmeler mercek altında…

Ethereum yatırımcıları, ETH’yi borsalarda tutuyor

Glassnode Alerts, bugün Twitter’dan, borsalardan haftalık Ethereum çıkışlarının sadece 2.396.131 ile 14 ayın diplerine ulaştığını ortaya koyuyor. Düşük çekimlerin nedeni şimdilik belli değil. Bununla birlikte, “borsalardan düşük para çekme veya yüksek arz genellikle yatırımcıların satış arzusunu göstermektedir”. Yatırımcılar, kısa vadede bir fiyat artışı veya daha fazla düşüş ve zararlarını azaltmaya hazırlanıyorlarsa, kâr elde etmek için satmayı planlıyor olabilirler.

Rapora göre, yatırımcılar Ağustos 2021’den bu yana en yüksek giriş olan 220.000 ETH’yi borsalara taşıdı. Özellikle, Ethereum bu birikimin ardından %12’nin üzerinde artarak 1.200 dolar fiyat noktasının üzerine çıktı. Uzun zamandır beklenen “merge” yaklaştıkça Ethereum topluluğunda heyecanın yükseldiğini belirtmekte fayda var. Geçen hafta, Ethereum, Gray Glacier yükseltmesiyle birlikte PoS Beacon chain’e geçiş yaptı. Ayrıca, merge Sepolia testnet’e ulaştı. Sonuç olarak, mainnet’e ulaşmaya sadece bir test aşaması kaldı. Benzer şekilde, yaklaşan Vasil hard fork nedeniyle Cardano’da artan yatırımcı aktivitesi görüyor.

Altcoin balinaları Vasil yükselmesine hazırlanıyor, yaklaşık 80 milyon ADA stokladılar

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, Cardano’nun fiyatı yaklaşık bir aydır 0,45 – 0,53 dolar arasında yatay hareket ediyor. Bu nedenle yatırımcılar odaklarını ADA fiyatından uzaklaştırdı. Bununla birlikte, bu zamanlarda, balinalar ADA satmayı tercih etmedi. Büyük Cardano yatırımcıları Vasil hard fork öncesinden hızlıca ADA biriktiriyor.

Santiment’ten alınan verilere göre, 10.000 ila 100.000 ADA tutan balinalar varlıklarını artırdı. Tersine, 100.000-10 milyon ADA tutan balinalar, varlıklarını sattı veya alımları durdurdu.

Arzın yaklaşık %14,32’sini elinde tutan ADA köpekbalıkları, son 30 günde yaklaşık 80 milyon ADA biriktirdi. Mevcut birikim, yaklaşmakta olan Vasil Hard Fork ile bağlantılı. Bu nedenle, balinalar ayrıca yaklaşan bir yükseliş eğilimi olasılığını nedeniyle ADA tutuyor gibi görünüyor.

Öte yandan, altcoin fiyatı art arda ikinci gün düşmeye devam ediyor. Ancak alım satım faaliyeti %10’dan fazla arttı. Yatay trend, azalan bir üçgen içinde devam ederken, hafta sonu önemli bir satın alma ivmesi yaratmadı. Bununla birlikte, önemli bir toparlanma önceden belirlenmiş gibi görünüyor. Sonuç olarak, Vasil ileride büyük bir yükseliş ivmesi yaratabileceğinden önemli bir yükseliş beklenebilir. Coinmuhendisi.com olarak Vasil hard fork hakkında ayrıntılı bir makale hazırladık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir