En son on-chain veriler, bireysel ve daha büyük yatırımcıların ilginç çıkışlarını ve son çöküş sırasında Bitcoin (BTC) varlıkları açısından davranışlarını ortaya koyuyor. IntoTheBlock verileri, 1 Mayıs’tan bu yana yaklaşık 40.000 BTC’nin borsalara girdiğini gösteriyor. Bu, satış baskısını artırsa da, Bitcoin aslında çok önemli bir işaret olan 28.000 doların üzerinde kalmayı başardığı için bazı iyi haberler var.
Bir haftada kripto borsalarına 40 bin Bitcoin (BTC) yatırıldı
Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, haftalarca 40.000 doların üzerine çıkamayan Bitcoin, geçen hafta Terra-LUNA-UST fiyaskosunun ortasında yörüngesini tersine çevirdi ve 15.000 dolar düşüşle Aralık 2020 sonundan bu yana en düşük fiyat pozisyonu olan 25.300 dolara bir noktada yaklaştı.
Bu, Covid-19 çöküşünden bu yana en yoğun “aşırı korku” seviyelerini gösteren Korku ve Açgözlülük Endeksi ile piyasalarda kitlesel paniğe yol açtı. Doğal olarak, birçok yatırımcı, genellikle ayı eğilimi olarak görülen borsalarda varlıklarını yatırmak için acele etti.
IntoTheBlock’tan alınan verilere göre, trade platformlarına yaklaşık 40.000 BTC gönderildi. Analitik platformu, bunun ‘yaşamakta olduğumuz aşağı yönlü satış baskısı’ ile çakıştığını ileri sürüyor. Bu artan satış baskısına rağmen şirket, Bitcoin’in ‘28 bin doların üzerinde kalmayı başardığını’ açıkladı. Dahası, kripto para birimi birkaç gün önce 31.000 doların üzerine çıktı ancak yukarı doğru devam edemedi. IntoTheBlock, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:
Borsalara yapılan BTC mevduatı 11 Mayıs’tan bu yana önemli ölçüde arttı. Yaklaşık 40.000 BTC, borsalara giriş olarak tespit edildi. Bu, deneyimlediğimiz aşağı yönlü satış baskısı ile örtüşüyor. Buna rağmen, Bitcoin 28 bin doların üzerinde kalmayı başardı.
Bireysel yatırımcı Bitcoin’de dip seviyeleri satın aldı
BTC’nin günler içinde değerinin %30’dan fazlasını kaybettiği bu tür aşırı oynaklık durumlarında, bireysel yatırımcılar genellikle sahneye akın eder. Ancak, IntoTheBlock verilerine göre bu sefer durum böyle görünmüyor.
BTC’yi 30 günden daha kısa bir süre tutan adresler 8 Mayıs’ta artmaya başladı ve artmaya devam etti. Şirket, bu varlıkların genellikle ‘fiyat hareketini takip ettiğini ve zararına sattıklarını, ancak bakiyelerini 7 gün içinde 1,47 milyon BTC’den 1,78 milyon BTC’ye çıkardıklarını’ kabul ediyor:
Bireysel, BTC düşüşünü satın alıyor. Traderlar tarafından tutulan bakiye – <30 gün tutan adresler, 8 Mayıs’tan bu yana artıyor. Bu adresler tarihsel olarak fiyat hareketini takip eder ve zarara satarlar. Ancak bakiyelerini 7 gün içinde 1,47 milyon BTC’den 1,78 milyon BTC’ye yükselttiler.
Bu sefer düşüşü satın alanların sadece bireyseller olmadığını belirtmekte fayda var. BTC’yi yasallaştıran ilk ülke olan El Salvador, en son geri çekilme sırasında varlığına 500 BTC daha ekledi.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.