Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.102
% 6.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.102
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Borsa ve bankalarda satış devam ediyor

Borsada bankaların öncülüğünde yaşanan ralli, son bir haftada tersine döndü. BİST 100 endeksi son 7 işlem gününde %12 gerilerken bankalar ise %40’a yakın düşüş yaşayarak Eylül ayı kazançlarını sildi.

Bankalar, büyük miktarlı geri alım yaptı

Bugün bankacılık endeksi günün ilk yarısında %2,5 düşüş yaşadı ve 3,170 puana geriledi. Büyük bankaların dün ve bugün yaptıkları alımlar da endeksteki düşüşü önleyemiyor. Dün Halkbank 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı yaptı. Bugün de İşbank 5 milyon lotluk hisse alımı yaptı. Fakat ilk işlem saatlerinde bankalar en çok değer kaybeden hisseler olarak negatif ayrışıyor. ISGYO, SKBNK ve TSKB, en çok düşen hisseler.

Takasbank parametreleri güncelledi

Takasbank, dün yaptığı duyuruda VİOP’ta AKBNK, GARAN, HALKB, ISGYO, ISCTR, SKBNK, TSKB, VAKBN ve YKBNK dayanak varlıkları için işlem teminatı hesaplamalarında kullanılan risk parametrelerini güncellendiği açıkladı. Uzun pozisyonlardaki yükümlülüğü azaltma hedefli bu karar da bankalar üzerinde henüz etkisini gösteremedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir