Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.366
% 2.67
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.366
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100’de bugün hangi hisseler öne çıktı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, pozitif açılışla birlikte günün ilk yarısında %1,5’in üzerinde artışla 3.575 puana kadar yükseldikten sonra bir miktar ivme kaybetti. Kapanışa doğru endeks, 3.550 puan bandında hareket ediyordu. Günlük işlem hacmi ise 50 milyar TL’yi geçti.

BIST 100 endeksi, son saatte %1 yükselişe sahipken sektör bazında elektrik ve odun, kağıt ve baskı endeksi, %3 bandında yükselişle öne çıktı. Ulaştırma sektörü de %2,5’in üzerinde yükselişle ortalamanın üzerinde değer artışı gören endeks oldu. 

Telekomünikasyon, %2’ye yakın düşüşle en çok değer kaybeden sektör oldu. Ardından mineral ürünleri, basit metaller, ve teknoloji bugün ekside hareket eden sektörlerin başındaydı. 

Bankalar, bugün hafif satıcılı yatay bir seyirle 3.300 puan bandının altında hareket etti. Holding, inşaat ve kobi ise son saate %1 seviyesinde değer artışıyla girdi. 

Günün öne çıkan hisseleri

BIST 100’e dahil hisseler arasında Girişim Elektrik (GESAN), İzmir Demir Çelik (IZMDC), ve Smart Güneş Enerjisi (SMART) , tavan fiyatından işlem görerek en çok kazandıran hisseler oldu. Endekste Bursa Çimento (BUCIM), Kerevitaş (KERVT) ve Ege Endüstri (EGEEN), kapanışa doğru en çok kaybettiren hisseler olarak devam ediyordu. 

Borsa İstanbul genelinde Kaplamin Ambalaj (KAPLM), Cosmos Yatırım (COSMO), Kiler Holding (KLRHO) ve Yeo Teknoloji (YEOTK), tavan fiyattan işlem gören diğer hisselerdi. Borsa genelinde en çok kaybettiren hisseler ise tabandan işlem gören Yibitaş Yozgat (YBTAS), Hun Yenilenebilir Enerji (HUNER) ile Rodrigo Tekstil (RODRG) oldu.

Yurt dışında Asya endeksleri, günü ekside kapattı. Avrupa borsaları, kapanışa yakın hafif ekside hareket ederken DAX, yatay kaldı. ABD borsaları ise beklentinin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardından ekside açıldı. Nasdaq, şu an %2 düşerken S&P 500, %1,25 ve Dow Jones, %1’e yakın değer kaybına sahipti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir