Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.386
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.386
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100 yükselişini sürdürüyor

Investing.com – BIST 100 endeksi, yatay açılış sonrası gün boyu alıcılı hareket etti. Kapanışa doğru %2,5’in üzerinde yükseliş gören endeks, 4.500 puan sınırına doğru hareket etti. BIST 100’de işlem hacmi bugün 95 milyar TL’ye ulaştı.

Bugün borsada yükselişi destekleyen sektör endekslerinin başında %6,5’in üzerinde yükselen basit metaller ile %4’ün üzerinde yükselen bankalar ve sigorta sektörü vardı. 

Gün sonuna doğru ekside hareket eden tek sektör ise düşük oranlı kayıp gören spor endeksi oldu. Bugün holding ve sınai endeksi, %2 bandında artarken inşaat sektörüne dahil hisseleri ortalama %3 değerlendi. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Smart Güneş, bugün tavan fiyatından işlem görerek 102,3 TL’ye ulaştı ve endekste en çok kazandıran hisse konumundaydı. Ardından tavan fiyatına yakın işlem gören Doğuş Oto ve %8 bandında yükselerek 39 TL’ye ulaşan Hektaş geldi. 

Diğer yandan Vestel Elektronik, Global Yatırım ve Net Holding, gün sonunda da en çok düşüş gören hisseler oldu.

Günün en aktif hisseleri ise Emlak Konut, Kardemir DPetkimErdemir ve Turkcell olarak sıralandı.

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri günü ekside kapattıktan sonra beklentinin altında gelen enflasyonunun ardından ABD endeksleri hızlı bir yükseliş görüyor. Nasdaq, açılışta %4’e ulaşan değer artışı görürken S&P 500, %3,5 ve Dow Jones, %2,2 yükselişle devam ediyor. 

Avrupa endeksleri de kapanışa doğru alıcılı hareket ediyor. DAX, %2,5’i bulan değer artışıyla Avrupa’da öne çıkan borsa oldu. Yurt dışı piyasalarında olumlu havanın esmesiyle birlikte dolarda bir zayıflama söz konusu. DXY endeksi, enflasyon verisinin açıklanmasının ardından %2’ye yakın düşüşle 108 bandına geriledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir