Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.912
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.912
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsa İstanbul’da ani düşüş yaşandı, devre kesici uygulandı

Rekor tazelemeye devam eden BİST 100, bugün kısa süreli fakat hızlı bir satışa maruz kaldı. Güne rekordan başlayan ve ilk işlem saatinde %2,7 primli fiyatlanan endeks, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından tüm kazançlarını sildi ve %1’den fazla da negatife döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Balkan seyahati öncesi basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı, Yunanistan’ın Türk jetlerine yaptığı taciz ateşine dair sert bir cevap verdi. Erdoğan, eğer Yunanistan kendine çekidüzen vermezse bir gece ansızın gelebiliriz, dedi.

Erdoğan, Avrupa’yı da eleştirdi

Cumhurbaşkanı, Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımların karşılığında doğal gaz sorunu yaşamasın ektiğini biçmek olarak yorumladı. Türkiye’nin doğal gaz sorunu yaşamadığını, ama Avrupa’nın kışı sıkıntılı geçireceğini belirtti.

Borsada devre kesiciler uygulandı

Erdoğan’ın açıklamaları Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde gerginliğin son derece yüksek olduğunu gösterirken sınır ötesi operasyon ifadeleri ise satışlara neden oldu. 100’e yakın hissede devre kesici uygulandı. İlk tepkinin ardından endeks yeniden pozitif tarafa geçerken hisselerde de işlemler devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir