Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.878
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.878
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Borsa İstanbul ve Abu Dabi Borsası arasında ticari anlaşma imzalandı

Investing.com – Borsa İstanbul’dan yapılan basın açıklamasına göre  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat tarihinde Birleşik Arap Emirliklerine yaptığı ziyaret sırasında Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası arasında ticari bir anlaşma imzalandı.

Anlaşmayı Borsa İstanbul adına Genel Müdür Korkmaz Ergun ve Abu Dabi Borsası adına Genel Müdür ve CEO Saeed Al Dhaheri tarafından imzalandı. İki ülke borsaları arasında imzalanan anlaşma kapsamında; Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası’na bilgi teknolojileri alanında uygulama ve danışmanlık desteği verecek.

Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası anlaşmasının temelleri geçen sene atıldı

İmzalanan anlaşmayla ilgili ilk mutabakat zaptı, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Kasım 2021 tarihinde Türkiye’yi ziyareti sırasında iki ülke borsaları başkanları arasında imzalanmıştı.

İki borsa arasında sürdürülen görüşmeler neticesinde Borsa İstanbul Abu Dabi Borsası’na sistemlerin kurulması, entegrasyonu, platformun güncellenmesi, verilerin yeni platforma aktarılması, uygulama ve kabul testleri, tecrübe aktarımı ve eğitimlerin yanı sıra bilgi teknolojileri alanında danışmanlık hizmeti verileceği dile getirildi. Hizmetlerin bir kısmı uzaktan erişim gerçekleştirilecek olup bir kısmı da Abu Dabi’de verilecek, projenin tamamlanmasından sonra ise iş birliğinin devam etmesi amaçlanıyor.

Abu Dabi Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hisham Khalid Malak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Borsa İstanbul ilk hizmet ihracatını gerçekleştiriyor

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Borsa İstanbul olarak imzaladıkları bu ticari anlaşma ile ilk hizmet ihracatını gerçekleştirdiklerini ifade ederken bu projenin Borsa İstanbul’un marka projesi olarak gördüklerini dile getirdi. Korkmaz Ergun, ilerleyen dönemlerde bu tarz iş birliklerini artırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Abu Dabi Borsası Genel Müdürü ve CEO’su Saeed Hamad Al Dhaheri, şöyle bir açıklamada bulundu:

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir