Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.331
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.331
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsa İstanbul, haftaya yükselişle başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi, haftanın açılış gününde %4’ü aşan değer artışıyla başlarken Avrupa endekslerinin üzerinde bir yükseliş kaydetti. 

Endeks, son saate girildiğinde 3.350 puana ulaşarak geçen haftanın kayıplarını telafi etti. Son yarım saate girilirken BIST 100’de günlük işlem hacmi, 52 milyar TL’nin üzerindeydi. Avrupa endeksleri de kapanışa doğru pozitif kalırken önemli endekslerde değer artışı, ortalama %0,5 seviyesinde gerçekleşti. ABD borsaları da haftaya artıda başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri, %2’ye yakın yükselişe sahipken Nasdaq, %1 değer artışıyla devam ediyor. 

Bugün borsanın yükselişini destekleyen sektörlerin başında %8’in üzerinde değer artışı gören bankalar vardı. Ulaştırma ve telekomünikasyon endeksleri de %6’yı aşan yükselişle borsanın bugünkü toparlanmasına katkıda bulundu. 

Son saatte güne satıcılı başlayan spor endeksi %2’ye yakın düşüşle devam ederken turizm, %0,5’ye yakın kısmi bir düşüşe sahipti. Diğer büyük sektör endeksleri arasında holding, %4, sınai, %3,5 yükselirken kobi endeksinin değer artışı %1’in altında kaldı. İnşaat ise %2’ye yakın artışa sahipti.

Günün öne çıkan hisse senetleri

Kapanışa doğru günün en çok kazandıran hisse senetlerinin başında tavan fiyatından işlem gören Ayes Çelik (AYES), Barem Ambalaj (BARMA), Sodaş (SODSN), Kontrolmatik (KONTR) ve Zorlu Enerji (ZOREN) hisselerinin yanında BIST 100’de yer alan Tüpraş (TUPRS), Vakıfbank (VAKBN) ve Türkiye Halk Bankası (HALKB) vardı.

Borsa İstanbul’da bugün negatif ayrışan hisse senetlerinin ilk sırasında taban fiyattan işlem gören Ulusal Faktöring (ULUFA), Ersan Alişveriş Hizmetleri (KIMMR) ve Gedik Yatırım (GEDIK) yer aldı. 

Borsada bugün SPK’nin soruşturma ve işlem yasaklarından kaynaklı endişelerin negatif fiyatlanmadığı görülürken, endeks, 13 Eylül zirvesi sonrası oluşan düzeltme ivmesini sonlandırmak adına önemli bir sıçrama yaptı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir