Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.196
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.196
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, geçen hafta %12 değer artışı sonrası 3.567 puandan kapanış gördü. 

BIST 100, haftaya %0,53 yükselişle 3.586,5 puandan başladı. Haftaya hafif yükselişle başlayan endeks, geçen haftaki talep artışıyla Eylül ayı düzeltme trendini önemli ölçüde telafi etmiş oldu.

Borsa İstanbul hafta açılışında telekomünikasyon, %3 değer artışıyla 595,5 puandan haftaya başlayarak öne çıkan sektör oldu. Ardından mineral ürünleri ve inşaat, %1 seviyesinde değer artışıyla geldi.

Açılışta faktöring, spor ve elektrik endeksleri, yatay kalırken önemli oranda satış gören sektör görülmedi. Bankalar, haftaya ortalamanın altında %0,38 değer artışıyla 3.316 puandan başladı. Holding, sınai ve gıda endeksi ise yeni güne ortalama 0,5 oranında yükselişle başladı.

Güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100’de güne alıcılı başlayan hisselerin başında %8 yükselen RTA (RTALB) ve %5’e yakın değer artışı gören Turkcell (TCELL) vardı. Diğer yandan Smart Güneş (SMART), güne %8 kayıpla başlarken İş Finansal Kiralama (ISFIN) %4 ve Hektaş (HEKTS), %3’e yakın kayıpla başladı. 

Borsa İstanbul genelinde bakıldığında Ersan Alışveriş Hizmetleri (KIMMR), güne taban fiyatından başlayarak düşüş trendine devam etti. Hun Yenilenebilir Enerji (HUNER), Cosmos Yatırım (COSMO) ve CarrefourSA (CRFSA), günün ilk dakikalarında en çok talep gören hisseler oldu. 

Yurt dışında genel bir negatif seyir hakim. Asya endeksleri sabah saatlerinde satıcılı hareket ediyordu.Hang Seng ve SZSE Component, %2,5’in üzerinde düşüşe sahipti. ABD borsaları da geçen haftayı sert düşüşle kapattı. Nasdaq, %3,8, Dow Jones, %2,11 ve S&P 500, %2,8 düştü. Avrupa borsaları da haftaya ekside başladı.

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri ise günün ilk saatlerinde hafif satıcılı devam ediyordu. Bu haftanın önemli olayları arasında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’nin konuşması, FOMC toplantı tutanaklarının yayımlanması ve tüm hafta fiyatlanacak olan ABD enflasyon rakamları takip edilecek. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir