Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.961
% 5.04
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.961
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul, haftaya bankaların öncülüğünde rekorla başladı

Investing.com – Borsa İstanbul, haftaya önemli bir talep artışıyla başlarken yeni bir rekor seviyeyle kapanışa hazırlanıyor. 

BIST 100 endeksi, son saat diliminde 3.850 puan bandına adım atarak günlük %6 oranında değer artışı gördü. Böylece 13 Eylül’de görülen 3.715 puandaki son zirve, bugün aşılarak şu an itibarıyla 3.852 puanda yeni bir rekor seviye kaydedildi. 

Borsa İstanbul yükselişine bugün en önemli katkı bankacılık sektöründen geldi. Bankalar, haftanın ilk gününde %10’a yakın ciddi bir yükselişe sahip olurken yükselişin en önemli tetikleyicisi oldu. Ardından ulaştırma endeksi de kapanışa doğru %9,3 değer artışıyla öne çıkan endeks oldu. Finansallar ve telekomünikasyon endeksleri de %7 bandına yükselişle bu iki sektörün ardından geldi. 

Kapanışa yaklaşırken ekside seyreden sektör bulunmazken spor endeksi, gün içi işlemlerde bir ara yönünü eksiye çevirirken son saatte düşük de olsa pozitif hareket ediyordu. Spor endeksi ile birlikte turizm ile tekstil ve deri, rekor gününde en az talep gören sektörler oldu. 

Hisse bazında bakıldığında BIST 100 endeksine dahil hisselerden banka hisseleri ağırlıklı olmak üzere 16 hisse %9,5’in üzerinde değer artışı gördü. Akbank (AKBNK) ve Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL), BIST 100’de en çok kazandıran hisselerin başında yer aldı. 

Bera, SASA ve Petkim, bugün piyasanın tersine hareket ederek kısmi kayıplar gördü. 

Borsa İstanbul genelinde Aztek Teknoloji, Penta Teknoloji ve Erciyes Çelik Boru, son saat diliminde tavan fiyatında işlem gören diğer hisseler oldu. 

Atlantis Holding, Ekiz Kimya ve Mega Polietilen (MEGAP) ise kapanışa doğru en çok kaybettiren hisselerin başında yer alıyordu.

Yurt dışı piyasalarında son duruma bakıldığında Borsa Istanbul’un pozitif ayrışamaya devam ettiği bugün, olumlu bir havanın estiği görülüyor. Asya piyasalarının haftanın ilk gününde karışık bir seyre sahip olmasının ardından Avrupa borsaları, pozitif açılış sonrası gün boyu alıcılı hareket etti. Kapanışa doğru DAX, CAC 40 ve Euro Stoxx 50, %2’ye yakın yükselişe sahipti. 

ABD endeksleri de yeni haftaya yükselişle başladı. Nasdaq, günün ilk saatlerinde %3’ü bulan değer artışı görürken Dow Jones, %1,5’in üzerinde ve S&P 500, %2,27 yükselişe sahipti. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir