Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.901
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.901
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, dün pozitif açılış sonrası kazanımlar korunamayınca hafif ekside 3.841 puandan kapanış gördü. 

BIST 100, yeni güne ise %0,5 yükselişle 3.860,71 puandan başladı. Sabah seansının ilk dakikalarında piyasaya alıcılı bir seyir hakimdi.

Borsa İstanbul’da pozitif açılış gerçekleşirken bilgi teknolojileri, teknoloji ve inşaat sektörü, güne ortalamanın üzerinde yükselişle başlayan endeksler oldu. Mineral ürünleri, elektrik ve kobi endeksi ise güne hafif satıcılı başlayan endekslerdi. 

Bankalar, güne alıcılı başlarken ilk dakikalarda %1,7 yükselişle 3.850 puandan devam ediyordu.

Güne hızlı başlayan hisseler arasında BIST 100’de SMART Güneş (SMRTG), Girişim Elektrik (GESAN) ve Hektaş (HEKTS) değer artışlarıyla öne çıktı. Akfen GYO (AKFGY) ve ODAŞ Elektrik (ODAS) ise endekste güne ekside başlayan hisselerin başında yer aldı.

Borsa İstanbul genelinde ise Smart Güneş ile birlikte Penta Teknoloji (PENTA), Yaprak Süt (YAPRK) ve Mazhar Zorlu Holding (MZHLD), açılışta tavan fiyatına ulaştı. Pc İletişim (PCILT) ve Şeker GYO (SEGYO) ise %4 bandında düşüşle an itibarıyla en çok düşen hisseler oldu. 

Yurt dışı piyasalarında Asya borsalarının sabah saatlerinde satıcılı hareket ettiği görüldü. Çin ve Hong Kong endekslerinde %2’ye yakın kayıplar görüldü. Dün ABD endeksleri, iyi gelen bilançoların etkisiyle ortalama %1 seviyesinde artıda kapanış gördü. Avrupa borsaları ise gün açılışında pozitif hareket ediyordu. 

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri de sabah saatlerinde hafif alıcılı hareket etmeye devam ediyordu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir