Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.918
% 0.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.918
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, dün %1 düşüşle 3.553,48 puandan kapanış gördü. Endeks, yeni güne ise hızlı bir yükselişle başladı.

BIST 100 endeksi, güne küresel piyasalardaki olumlu havanın da etkisiyle %1,73 yükselişle 3.615 puandan başladı. Pozitif açılış sonrası ilk dakikalarda borsa alımlar devam ediyordu. 

Haftanın son iş günü gelen pozitif açılışta bankalar, ulaştırma ve bilgi teknolojileri, öncülük etti. Bankalar, açılışta %3’e yakın değer artışı görürken ulaştırma ve bilgi teknolojileri, %2 bandına yükselişe sahipti. Açılışta yarım puan düşüş gören faktöring dışında ekside olan sektör olmadı.

Hisse bazında bakıldığında BIST 100’de bedelsiz sermaye artırımı onaylanan Smart Güneş Enerjisi (SMART), %8,3 yükselişle 93 TL’ye ulaştı. Ardından %7’ye yakın değer artışıyla 116 TL’ye ulaşan Girisim Elektrik (GESAN) geldi. Yapı Kredi (YKBNK) ve Garanti BBVA (BME:BBVA) (GARAN), ise %4 değer artışıyla güne başlayarak bu iki hisseyi takip etti. 

BIST 100’de İş Finansal Kiralama (ISFIN), açılışta %1,2 düşüşle ekside olan tek hisse olarak kaydedildi. 

Borsa İstanbul genelinde ise SPK’den bedelsiz onayı alan diğer şirket Penta Teknoloji (PENTA), güne tavan fiyatından başladı. Ersan Alisveris Hizmetleri (KIMMR) ve Eminiş Ambalaj (EMNIS) da tavan fiyatına yakın işlem görerek en çok yükselen hisselerin başında yer aldı. 

Hidropar (HKTM), Hun Yenilenebilir Enerji (HUNER) ve Royal Halı (ROYAL) ise haftanın son iş gününe en çok düşüşle başlayan hisseler olarak başladı.

Yurt dışı piyasalarında sabah saatlerinde olumlu bir hava vardı. Asya borsaları, sabah saatlerinde ortalama %2 değer artışına sahipti. ABD borsaları, güne ekside başlarken kapanışta yönünü yukarı çevirdi. Nasdaq, %2,23, S&P 500, %2,6 ve Dow Jones, %2,83 değer artışıyla kapandı. Avrupa borsaları da pozitif açılış görürken endeksler, %1’in üzerinde yükselişle açıldı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir