Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.033
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.033
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BIST 100 endeksi, dün %1,5 düşüşle 3.517,85 puandan kapanış gördü. Endeks, yeni güne ise %0,44 yükselişle 3.533,3 puandan başladı. 

Endeks, geçen haftaki %12’lik artışı sonrası bu hafta %1’e yakın kısmi bir düşüşle hareket ediyor. Açılışta perakende ticaret, %2’ye yakın değer artışıyla en çok yükseliş gören endeks oldu. Hizmet ve inşaat sektörü ise %1’e yakın pozitif başlangıçla perakende ticareti takip etti. 

Güne satıcılı başlayan tek endeks %0,34 gerileyen faktöring oldu. Turizm, basit metaller ve ttekstil & deri sektörü açılışta yatay kalan endekslerdi. Bankalar, holding ve sınai endeksi, yarım puan yükseliş görerek BIST 100 ile paralel bir açılış yaptı.

Borsa İstanbul’da sabah seansında öne çıkan BIST 100 hisselerinin başında ilk dakikalarda %8 yükselişle 113 TL’yi gören Girisim Elektrik (GESAN) oldu. Ardından Hektaş (HEKTS), Smart Güneş Enerjisi (SMART), Turk Prysmian Kablo (PRKAB) en yüksek talep artışına sahip hisselerdi. Gün açılışında BIST 100’de kayıplar kısıtlı kaldı. Türk Traktör (TTRAK) ve SASA (SASA), %1 düşüşle en çok düşen hisseler olurken bu hisseleri RTA ve Çemaş izledi. 

Borsa İstanbul genelinde ise Cosmos Yatırım (COSMO) ve Eminiş Ambalaj (EMNIS) tavan fiyattan işlemlere başladı. Mega Polietilen (MEGAP), Hun Yenilenebilir Enerji (HUNER) ve Rodrigo Tekstil (RODRG), günün ilk dakikalarında en çok düşüş gören hisseler oldu.

Yurt dışında Asya borsaları sabah saatlerinde ekside devam ediyordu. ABD endeksleri ise dün günü hafif ekside yatay kapattı. Avrupa endeksleri güne satıcılı başlarken DAX endeksi, yatay bir açılışa sahipti. 

Bugün ABD enflasyon verileri beklenirken sabah saatlerinde ABD vadeli endeksleri hafif pozitif yatay hareket ederken Avrupa vadeli endeksleri ekside devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir