Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.394
% 3.33
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.394
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

BIST 100 endeksi, dün %2 yükselişle günü 3.553 puandan kapattıktan sonra haftanın son iş gününe yatay şekilde %0,27 artışla 3.563,59 puandan başladı.

Sektörel bazda bakıldığında günün ilk saatinde kimyasal, petrol ve plastik, ulaştırma ve basit metaller, güne ortalamanın üzerinde değer artışıyla başlatan sektörler oldu.

Bankalar, açılışta %1’e yakın düşüşle en çok gerileyen endeks olurken ardından spor, bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon, güne ekside başlayan diğer sektörlerdi.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Hektaş (HEKTS), sermaye artırım başvurusunun onaylanmasından sonra günün ilk saatinde tavan fiyatından işlem görerek 69,2 TL’ye yükseldi. Bagfaş (BAGFS) ve Çemtaş (CEMTS) da BIST 100’de %6 bandında değer yükselişiyle diğer öne çıkan hisselerdi.

Smart Güneş (SMART), Trabzonspor (TSPOR) ve Halkbank (HALKB), sabah seansının ilk dakikalarında endekste en çok düşen hisseler oldu.

Borsa İstanbul genelinde ise Akenerji (IS:AKENR), Acıselsan (ACSEL) ve Plastikkart (PKART) güne en yüksek değer artışıyla başlayan diğer hisselerdi. Ersan Alışveriş Hizmetleri (KIMMR), açılışta taban fiyatına yakın işlem görmeye devam ederken Zorlu Enerji (IS:ZOREN) ve Info Yatırım (IS:INFO) diğer en çok düşüş gören hisseler olarak kaydedildi.

Yurt dışında ise Asya pazarı, sabah saatlerinde satıcılı hareket ediyordu. Dün ABD endeksleri de günü %1 bandında ekside kapattı. Resesyon riskine rağmen ABD Fed yetkililerinin şahin açıklamalara devam etmesi risk iştahını düşürürken bugün yurt dışında ABD Tarım Dışı İstihdam verileri takip edilecek.

Avrupa borsaları da haftanın son iş gününe hafif ekside başladı. Yurt dışı vadeli endekslerinde ise karışık bir seyir söz konusu. Sabah saatlerinde ABD vadelileri ekside devam ederken Avrupa vadelileri yatay hareket ediyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir