Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.503
% 3.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.503
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul, sert satışların yaşandığı ve kapanışa doğru devre kesicilerin uygulandığı dünkü işlemlerde düzeltme trendine devam etti.

BIST 100 endeksi, dün %5,26 düşüşle günü 3.199 puandan kapattı. Endeks, yeni güne ise %0,67 yükselişle 3.221 puandan başladı. Pozitif açılış sonrası ilk işlemlerde hafif alıcı seyri devam ediyordu.

Günün ilk saatinde ulaştırma ve telekomünikasyon, %3’ün üzerinde yükselişle en çok talep gören sektörler oldu. Açılışta %0,3 oranında gerileyen sigorta sektörü harici diğer endeksler, pozitif hareket ediyordu.

Borsa İstanbul’daki düzeltme sürecine öncülük eden bankacılık hisseleri ise dün de %9 düşüş gördü. Bugün ise bankalar, güne %2’nin üzerinde yükselişle başladı. Holding ve sınai endeksi de güne %2,5’e yakın yükselirken inşaat sektörü, %1’e yakın değer artışına sahipti.

Güne hızlı başlayan hisseler

Açılışta en çok talep gören hisseler arasında Hidropar (HKTM), Atlantis Yatırım (ATSYH) ve Ayes Çelik Hasır (AYES) vardı. Güne en çok değer kaybıyla başlayan hisselerin başında ise yine bankalar yer aldı. TSKB (TSKB), İş GYO (ISGYO), Şekerbank (SKBNK) ve Vakıfbank (VAKBN), en çok düşüş gören hisseler oldu. Bunun yanında Yapı Kredi (YKBNK), Akbank (AKBNK), Garanti BBVA (BME:BBVA) (GARAN) ve Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR) hisseleri %3 – 5 bandında yükselişle endeksi yukarı çekti.

Yurt dışı piyasalarında da sabah saatlerinde pozitif bir görünüm vardı. Asya borsaları, Hang Seng, %1,2 yükselişle öndeydi. ABD borsaları, dün günü hafif pozitif kapattı. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, ortalama %0,7 yükseliş gördü. Avrupa endeksleri de güne alıcılı başladı.

Bunun yanında Avrupa ve ABD vadeli endeksleri sabah saatlerinde düşük oranlı da olsa pozitif seyrini sürdürüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir