Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.310
% 7.00
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.310
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Borsa İstanbul, dün kapanışta kayıplarını artırdı. BIST 100 endeksi, %6 düşüşle günü 3.426 puandan kapattı.

BIST 100, yeni güne de ekside başlayarak %1 düşüşle 3.392 puandan açıldı. Açılışta aşağı yönlü hareket devam ederken endeks, 3.350 puanın altına kadar sarktıktan sonra 3.400 puan bandına doğru tepki alımları geldi.

Yurt dışı piyasalarında da sert kayıplar yaşandı. ABD borsaları arasında teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi, %5’in üzerinde düşüşle günü kapattı. Dow Jones ve S&P 500’de kayıplar ortalama %4 olarak gerçekleşti.

Avrupa borsaları güne yüzde 1’e yakın düşüşle başladı. Sabah saatlerinde ekside devam eden Asya borsalarında Hang Seng ve Nikkei %2,5’in üzerinde kayıplarla en sert düşen endeksler oldu.

Borsa İstanbul’da  dün kapanışta %7 bandına sert düşen bankalar, sabah seansının ilk dakikalarında %8’e yakın kayıpla devam ediyor. Faktöring, gayrimenkul yatırımları ve finansallar, %4 bandında düşüşle bankaları takip ediyor.

Açılışta inşaat sektörü, %1’e yakın artışla güne pozitif başlayan sektör oldu. Perakende ticaret ise güne yatay başladı.

Güne hareketli başlayan hisseler

BIST 100’de TSKB (TSKB), Ziraat GYO (ZRGYO), Halkbank (HALKB) ve Şekerbank (SKBNK), güne taban fiyatından başladı. Parsan Makina (PARSN), Türkiye Sigorta (TURSG), AG Anadolu Grup (AGHOL), Aselsan (ASELS) ve Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GUBRF), güne pozitif başlayan hisselerin başında yer aldı.

Borsa İstanbul genelinde ise Cosmos Yatırım (COSMO), Rodrigo Tekstil (RODRG) ve Desa Deri (DESA), pozitif ayrışarak güne tavan fiyatından başlayan hisseler oldu.

Sabah seansının ilk saatinde Emlak Konut (EKGYO), Türkiye İş Bankası (ISCTR), Adese Gayrimenkul (ADESE), Türkiye Halk Bankası (HALKB) ve Işıklar Enerji (IEYHO), en yüksek işlem hacmine sahip hisseler oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir