Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.971
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.971
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bloomberg Analisti Seyffart: Solana Spot ETF’si Yakın Değil

Solana

Bloomberg’ün kıdemli ETF analistlerinden James Seyffart, Solana ETF’leri hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Bloomberg Intelligence Araştırma Analisti James Seyffart, Kitco News sunucusu Michelle Makori ile yaptığı özel röportajda, spot Ethereum ETF’lerinin SEC tarafından beklenmedik bir şekilde onaylanmasına dair içeriden bilgiler verdi.

Görüşmede Seyffart, bir Solana ETF’si ihtimalini de ele aldı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un, Solana ve Ripple’ın XRP’sinin ETF onayı için sıradaki olabileceğini öne süren açıklamalarına da değindi.

İlginizi Çekebilir: Mehmet Şimşek Açıklama Yaptı: Kripto Varlıklara Vergi Geliyor Mu?

Seyffart, daha önce yaptığı gibi, Bitcoin ETF’sinin Ethereum ETF’sinden önce onaylanacağını ve diğer kripto paraların benzer onayları almadan önce önemli bir gecikme yaşanacağını yineledi.

Seyffart, Kraken ve Coinbase ile ilgili devam eden davalarda Solana’nın özel olarak bahsedildiğine dikkat çekerek, “SEC’in şu anda Solana’yı bir menkul kıymet olarak adlandırmakta herhangi bir sorunu yok” dedi. Kripto varlıkların menkul kıymet veya emtia olarak sınıflandırılmasının, ETF onayı için kritik bir engel olduğunu belirtti.

Analiste göre, Solana nihayetinde bir emtia olarak kabul edilse bile, SEC’in dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek için etkili bir şekilde izlenebilecek bir pazar talep ettiği gibi önemli bir engel daha var. Mevcut Bitcoin ve Ethereum ETF’leri bu amaçla CME vadeli işlemlerine dayanıyor ve bu yapı şu anda Solana için mevcut değil.

Seyffart, mevcut siyasi ve düzenleyici ortam göz önüne alındığında, bir Solana ETF’sinin 2026’dan önce onaylanmasının pek olası olmadığını düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir