Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.425
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.425
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Blokzinciri Alanında Çalışan Sayısı Büyük Artış Gösterdi

Kripto ve Blockchain

Blokzinciri alanında çalışan sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla yaklaşık %80 oranında artış gösterdi.

LinkedIn ve kripto para borsası OKX’in raporuna göre blokzinciri alanında çalışanların sayısı Haziran 2022 itibariyle %76 oranında arttı.

“LınkedIn’in verilerine göre blokzinciri endüstrisinde çalışan insan sayısı yıılık bazda %76 oranında artış gösterdi”

Blokzinciri endüstrisinde çalışan kişi sayısı açısından Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Çin başı çekiyor. Hindistan’da bu alanda çalışan insan sayısı %122 oranında arttı ve bu alanda dünyanın birinci sırasında yerleşti. Hindistan’ı %106 oranıyla Kanada ve %92’lik oranla Singapur takip ediyor.

İş İlanlarında da Devasa Artış Yaşandı

Blokzinciri teknolojisiyle ilgili iş ilanlarında da son derece önemli bir artış kaydedildi. İlanlar İspanya’da %609 oranında artarken onu %560 ile Kanada %145 ile de Hindistan takip etti.

Blokzinciri alanında çalışanların %19’u finans sektöründe yer alırken %16’sı mühendislik kısmında faaliyet gösteriyor. İş geliştirme, bilgi teknolojisi ve satış alanları da sırasıyla %6’lık oranlarla ilk beş sırayı oluşturuyor.

Yapılan araştırmaya göre teknik yeteneklere duyulan ihtiyaç konusunda büyük bir artış yaşanıyor ve en fazla boşluk da bu alanda görülüyor.

“Küresel blokzinciri teknik bilgi talebinde büyük bir boşluk söz konusu. Haziran 2022 itibariyle iş ilanları açısında mühendislik, blokzincirinde yönelik küresel talebin zirvesinde yer alıyor. Onu BT yeteneği takip ediyor”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir