Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.805
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.805
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Blockchain, McLaren’in Yarış Verilerini Güçlendiriyor!

Blockchain Mclaren

McLaren Artura GT4, Circuit de Spa-Francorchamps‘taki yarış sırasında gerçek zamanlı veri analizi için blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı.

Bir McLaren Artura GT4 süper otomobilinin motor performans verileri, Circuit de Spa-Francorchamps’ta yapılacak yaklaşan yarış sırasında önemli bileşenlerin gerçek zamanlı analizi için blockchain’e kaydedileceğini ve bu verileri dikkatli bir şekilde takip edeceklerini açıkladı.
Race Lab, Britanya GT Şampiyonası’nda McLaren GT4 ile donatılmış beş takımdan biri olarak öne çıkıyor.

Takım, aracın performansını artırmak ve verileri daha etkili bir şekilde izlemek için blockchain destekli bir veri izleyici kuracak. Bu izleyici, ateşleme zamanlaması, frenleme, yağ basıncı, motor sıcaklığı, direksiyon açısı, dönüş gibi 20’den fazla veri parametresini yakalayacak ve ayrıca vites değişimlerini izleyerek yarışçılara değerli geri bildirimler sağlayacaktır.

McLaren Blockchain’i Benimsiyor

Motor sporlarına uyarlanan blockchain, merkezi olmayan fiziksel altyapı ağları (DePIN’ler) ve veri platformu Influx Technology için birinci katman blockchain olan Minima sayesinde mümkün hale gelmiştir.

Minima ve Influx Technology arasındaki ortaklık, DePIN Veri Kaydedicisi, önemli ölçümleri gerçek zamanlı olarak toplama yeteneği sunmaktadır. Son bir test yarışında, blockchain destekli veri kaydedicisi, mühendislerin tekerleğin dönüş yarıçapındaki teknik bir hatayı tespit etmelerine ve bu sorunu gelecek yarışlar öncesinde çözmelerine yardımcı olmuştur.

Minima

Race Lab Ekip Yöneticisi Konuştu

Race Lab ekip yöneticisi Oliver Plucknett, motor sporlarında veri analitiğinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu ve ”Blockchain teknolojisi tüm büyük veri odaklı endüstrilerde yaygın olarak benimseniyor ve sağladığı çok sayıda faydayı araştırmaya başlamasaydık motor sporları geride kalırdı.” dedi.

Minima’nın DePIN veri kaydedicisi, verilerin güvenliğini sağlamak için geçmişini ve bütünlüğünü kanıtlarken, gerçek veriler doğrulayıcıların izinlerinden bağımsız olarak cihazda depolanır.

Plucknett bunu yarış takımları için bir avantaj olarak görüyor. Servis geçmişi, motor ayarları ve bakım gibi değişmez geçmiş verilere açık erişim, süper otomobiller için takdir edilen yeniden satış değerini garanti edeceğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir