Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$65.267
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.267
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

Blockchain Benimsemesi ABD’li Büyük Şirketlerde Zirvede

Blockchain

En büyük küresel şirketler, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde, blockchain benimsemesi zirveye ulaşıyor. Coinbase’in en son analizine göre, Fortune 100 şirketleri, 2024’ün ilk çeyreğinde blockchain girişimlerinde yıllık %39 büyüme ile rekor kırdı.

Amerika’nın Blockchain Patlaması

Kurumsal Amerika’daki büyük bir eğilimi yansıtan bu projeler, blockchain, kripto paralar ve nesnelerin internetini kapsıyor. Fortune 500 CEO anketine göre, şirketlerin %56’sı tüketici odaklı ödeme sistemleri gibi zincir üstü girişimlerle aktif olarak ilgileniyor.

Coinbase’e göre, bankacılığın önde gelen markaları bu blockchain kullanımının artışını sağlıyor. Şu anda yönetim altındaki varlıklar 63 milyar doları aşarken, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi büyük talep çekti. Kısa süre önce SEC tarafından spot Ether ETF’leri için onaylanan bu ürünlerin CFTC onayını beklemesi, saygın ve tanınmış ürünler aracılığıyla spot kriptoya erişimi artırmada bir başka dönüm noktasını işaret ediyor.

Tokenize Varlıkların Yükselişi

ETF’ler dışında, zincir üstü devlet tahvilleri, gerçek varlıkların tokenize edilmesi konusunda yeni ilgi çekiyor. Yüksek faiz oranları zincir üstü Hazine bonolarına olan talebi artırdı; tokenize edilmiş ABD Hazine ürünleri, 2023’ün başından bu yana %1,000’in üzerinde artışla 1.29 milyar dolara ulaştı. 382 milyon dolarlık tokenleştirilmiş Hazine fonu BUIDL ile BlackRock, Franklin Templeton’ın 368 milyon dolarlık fonunu geçerek en yüksek sırada yer aldı. Rapor, tokenize edilmiş varlık piyasasının 2030 yılına kadar 16 trilyon dolara ulaşacağını ve bu rakamın mevcut AB GSYİH’sine eşit olacağını öngörüyor.

İlginizi Çekebilir: Fed Kararları: ABD Merkez Bankası, Faiz Oranlarını Sabit Tuttu

Blockchain benimsemesi, PayPal ve Stripe gibi ödeme devleri tarafından da ilerletiliyor. Artık Ethereum, Solana ve Polygon aracılığıyla Circle kullanarak USDC ödemelerini kabul edebilen Stripe tüccarları, fiat paraya otomatik olarak dönüştürüyor. Dünya çapındaki havale sektöründe %4.45 ila %6.39 arasındaki ücretlere kıyasla, PayPal, stablecoin kullanıcıları için yaklaşık 160 ülkede sınır ötesi transferleri işlem ücreti olmadan sağlıyor. 2023’te stablecoin’lerin yıllık yerleşim hacmi 10 trilyon dolara ulaşacak ve bu rakam, dünya çapındaki havale hacminin on katından fazla.

Küçük İşletmeler Kriptoyu Benimsiyor

Blockchain’in yükselişi büyük şirketlerle sınırlı değil. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küçük işletmeler, güvenilirlikleriyle tanınan, kripto paraları araştırıyorlar. Küçük işletmelerin yaklaşık %68’i kriptonun işlem süreleri ve işlem ücretleri gibi finansal sorunları çözebileceğine inanıyor. Coinbase verileri, Amerika Birleşik Devletleri’nin gerekli yetenekleri geliştirmesi gerektiğini vurguluyor, aksi takdirde bu yetenekleri başka yerlere kaptıracak. Son beş yılda %14 oranında azalan kripto mühendislerinin sadece %26’sı şu anda ABD’de bulunuyor.

Fortune 500 şirketleri için yetenek mevcudiyeti sorunları, hukuki sorunların üzerinde yer alıyor. Anket yapılan küçük şirketlerin yarısı, bir sonraki işe alım döngüsünde, finans, hukuk veya BT rolleri için kripto ile ilgili bilgiye sahip adaylar arayacaklarını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki geliştiricileri elde tutmak ve dünya çapında teknik yenilik liderlerini korumak, iyi tanımlanmış kripto düzenlemelerine bağlıdır.

Ayrıca, blockchain teknolojileri kullanarak finansal erişimi artırmak çok önemlidir. Fortune 500 CEO’larının %48’i, kriptonun banka hesabı olmayan ve yetersiz banka hizmeti alan insanlara servet yaratma ve finansal sisteme erişim sağlayabileceğini düşünüyor. Yöneticiler ayrıca bankaların, yaratıcılığı teşvik etmek için kripto para kullanan işletmelerle işbirliği yapmanın başka yollarını aramaları gerektiğini belirtti.

ABD’nin blockchain teknolojilerinde lider olma konusundaki büyük ilgileri, Donald Trump’ın vizyonuyla örtüşüyor. Bir yıl öncesine göre %73’ten %79’a çıkan oranla, neredeyse %79’u Amerikan ortaklarıyla projelerde çalışmaya hazır. Ayrıca, yanıt verenlerin %72’si, ABD destekli bir dijital para biriminin ABD ekonomisinin dünya çapında rekabet gücünü koruyacağına inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir