Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.934
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.934
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Ethereum Layer-2 Tokeni BLAST, Lansman Sonrası %40 Değer Kazandı

blast

Uzun zamandır beklenen Ethereum layer-2 ağı Blast’ın (BLAST) yerel tokeni, lansmanının ardından %40 değer kazanarak son haftalarda piyasaya çıkan diğer yüksek profilli airdrop’ları geride bıraktı.

Lansman ve Piyasa Başarısı

Ambient Finance ve perps ticaret platformu Aevo’dan gelen istatistiklere göre, BLAST tokeni $0.02 ile piyasaya sürüldü ve lansman sırasında tamamen seyreltilmiş değeri (FDV) $2 milyar oldu. CoinMarketCap verilerine göre, BLAST’ın fiyatı daha sonra $0.0281’e yükseldi, bu da %40’lık bir artış anlamına geliyor. Bu performans, lansman değerlerinden sırasıyla %46 ve %43 düşen Layer Zero (ZRO) ve Ethereum layer-2 ağı zkSync (ZK) gibi önceki token lansmanlarının aksine oldukça olumlu.

Airdrop Dağıtımı ve Değerlendirme

Tokenin toplam miktarının %17’si BLAST airdrop ile dağıtıldı. Bu miktarın %7’si, geçen yılın sonlarından itibaren Blast (USDB) ağına Ether veya USD köprüleyen kullanıcılara ayrıldı. %3’ü Blur Vakfı’na gelecekteki airdrop’lar için verildi ve diğer %7’si ise ağ üzerindeki merkeziyetsiz uygulamaların (DApps) gelişimine katkıda bulunan kullanıcılara ayrıldı.

İlginizi Çekebilir: Bol Kazançlı Ronin Week Başlıyor!

Güçlü piyasa performansına rağmen, airdrop X’teki kripto piyasası analistlerinden eleştiri aldı. Bazıları, lansman değerinin beklentilerin altında kaldığını söyledi. Kripto yatırım şirketi DeFiance Capital’in kurucu ortağı Arthur Cheong, $2 milyar FDV’ye şaşırarak, daha çok $5 milyar değerinde bir beklenti içinde olduğunu belirtti.

Güvenlik Sorunları ve Endişeler

Blur geliştiricisi Tieshun Roquerre (PacMan olarak bilinir) tarafından kurulan Blast ağı, Kasım ayında kendi tohum yatırımcılarından, kullanıcıların ETH’lerini aylardır kilitleyen tek yönlü bir köprüleme mekanizmasını desteklemek için yeterli işlevselliği kaçırdığı için eleştiriler aldı.

Bu yılın başında gerçekleşen diğer yüksek profilli airdrop etkinlikleri gibi, Blast’ın airdrop etkinliği de X’te birçok dolandırıcılığı çekti. Bu dolandırıcılar, tokenları toplamak için cüzdanlarını bağlamaları ve işlemleri imzalamaları gereken kullanıcıları hedef alabilir. Kripto güvenlik firması Scam Sniffer’a göre, bir Blast airdrop dolandırıcılığının kurbanı, birden fazla sahte imza attıktan sonra $217,000’dan fazla kaybetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir