Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.094
% 5.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.094
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BlackRock’ın Bitcoin ETF Giriş Serisi Sona Eriyor

blackrock, etf, coin, bitcoin, IBIT

ABD’de ilk Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), herhangi bir giriş olmadan önemli bir kırılma yaşadı. IBIT, 11 Ocak’taki lansmanından bu yana BlackRock’tan 15,5 milyar doların üzerinde para aldı ve Farside verilerine göre 71 günlük varlığı boyunca sürekli olarak günlük olarak yeni fonlar ortaya çıktı.

Bitcoin ETF Katılımcıları Arasında Karışık Eğilimler

Ancak bu kuraklıkla karşı karşıya kalan tek kişi BlackRock değildi. ABD’de listelenen 11 Bitcoin ETF’sinden yalnızca Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) ve ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) sırasıyla 5,6 milyon dolar ve 4,2 milyon dolarlık giriş gördü. Buna karşılık, Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) 24 Nisan’da 130,4 milyon dolarlık giriş elde etti. Buna rağmen, spot Bitcoin ETF’leri ay boyunca 120,6 milyon dolarlık net çıkış yaşadı.

Düzenleyici Engeller Ether ETF Onaylarını Geciktiriyor

Her ne kadar bu senaryo IBIT için alışılmadık olsa da, diğer ETF oyuncuları tarafından gözlemlenen daha büyük bir eğilimin de farkındadır. Örneğin Fidelity’nin FBTC’si son haftalarda üç gün boyunca sıfır girişle karşılaştı. Ancak bu miktar, ABD Bitcoin ETF pazarının kuruluşundan bu yana biriktirdiği 12,3 milyar dolarlık net Bitcoin varlıklarına kıyasla önemli ölçüde daha küçük. Eş zamanlı olarak GBTC’den çıkışlar, diğer 10 Bitcoin ETF’sinden gelen girişlerin çoğunluğunu geride bırakarak 11 Ocak’tan bu yana 17 milyar doları aştı.

Ether ETF Beklentileri Üzerinde Belirsizlik Var

ABD’de Ethereum Borsa Yatırım Fonlarının potansiyeliyle ilgilenen kişiler olduğu için piyasanın dikkati yalnızca Bitcoin’e odaklanmıyor. Ancak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yakın zamanda birden fazla Ethereum ETF teklifine yanıtını erteledi. Komisyon, 23 Nisan’da yaptığı açıklamada, karar vermeden önce önerilen kural değişikliğini değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Sonuç olarak Grayscale’in, ETH Trust’ın dönüştürülebileceği bir spot ETH borsada işlem gören ürünü piyasaya sürme planı 60 gün ertelendi ve şimdi 23 Haziran’da gerçekleşecek.

Piyasalar dalgalanırken yatırımcılar ve sektör oyuncuları tetikte kalıyor ve düzenleyiciler, sürekli değişen pazardaki bir sonraki gelişmeyi öngörerek kripto para ETF’leriyle ilgili düzenleyici değişiklikleri görmezden geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir