Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.785
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.785
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin ETF’leri Fon Portföylerinin Yeni Yıldızları Olarak Parlıyor

Bitcoin

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas tarafından paylaşılan verilere göre, BlackRock ve Fidelity Investments’ın spot Bitcoin ETF’leri (IBIT ve FBTC), işlem görmeye başladıktan sadece 50 gün içinde bu kurumların sunduğu en popüler fonlar haline geldi.

Ocak 2024’te piyasaya sürülen IBIT ve FBTC, sürekli olarak rekorlar kırıyor ve genel ETF piyasasından daha iyi performans gösteriyor.

Yatırımcı Akınlığı

Veriler, BlackRock’ın geniş kapsamlı 420 ETF portföyüne rağmen, IBIT’in yılın başlangıcından bugüne kadar net girişlerinin yarısından fazlasını oluşturduğunu ortaya koyuyor. IBIT, lansmanı yapıldiğından bu yana şirketin sunduğu diğer tüm ETF’lerden iki kat daha fazla fon topladı.

Benzer şekilde, FBTC, Fidelity’nin yılın başlangıcından bugüne kadar gerçekleşen girişlerinin %70’ini oluşturuyor ve şirketin sunduğu diğer tüm ETF’lerden 5 kat daha fazla fon çekiyor.

Rekor Kıran Giriş Sırası

Balchunas, IBIT ve FBTC’nin 49 gün boyunca sürekli nakit girişi sağlama başarısına da dikkat çekiyor. Bu başarı, ETF piyasasında nadir görülen bir durum ve onları aktif giriş sıralamasında dördüncü sıraya yerleştiriyor.

Sadece $COWZ ve $CALF (her ikisi de 100 günü aşan sürelerle) ve $SDVY, şu an devam eden giriş sıralarında IBIT ve FBTC’nin önünde yer alıyor. IBIT ve FBTC’ye olan sürekli ilgi, yatırımcıların bu ETF’lere olan güveninin arttığını gösteriyor. Bu kadar istikrarlı bir performans olağanüstü bir durum; yalnızca 30 diğer ETF benzer bir giriş akışına sahip olmuştur, ancak hiçbiri bu iki fon gibi lansmanından bu yana böyle bir başarı elde edememiştir.

ETF Yatırımcılarının Davranışları

Son dönem tartışmaları, özellikle piyasa düşüşleri sırasında ETF yatırımcılarının davranışlarına odaklanıyor. ETF yatırımcılarının gerileme dönemlerinde fonlarını çektiğine dair algılara rağmen, piyasadaki gerçek hareketler farklı bir tablo çiziyor.

Balchunas, yatırımcıların ETF yatırımcılarının deneyimsiz veya piyasa düşüşlerinde fonlarını sattığı yönündeki son iddialara meydan okuyor. Bitcoin fiyatı %8 düşmesine rağmen, “Newborn Nine” olarak adlandırılan ETF grubunun son beş günde toplamda yaklaşık 1,2 milyar dolarlık fon aldığına dikkat çekiyor.

Bu giriş akışı, Bitcoin ETF’lerinden büyük çaplı çekilme iddiasını çürütüyor ve ETF yatırımcılarının stratejik yatırım kararları aldıklarını gösteriyor.

GBTC’den Çıkışların Anlamı

Balchunas, $GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) fonundan son dönemdeki çıkışların çoğunlukla Genesis tarafından yapılan stratejik hareketler olduğunu ve daha geniş anlamda ETF yatırımcılarının güveninin azaldığına işaret etmediğini açıklıyor. Bu hareketlerin piyasa üzerindeki etkisi ise büyük ölçüde nötrdür.

Balchunas, ETF yatırımcılarının dayanıklılığını destekleyen tarihsel verilerle de bu durumu güçlendiriyor. 2008’de S&P 500 %35 düştüğünde bile ETF’ler 167 milyar dolarlık giriş akışı sağladı. Benzer şekilde, 2021 yılında S&P 500’de %18’lik bir düşüş yaşanmasına rağmen, ETF’ler 600 milyar dolar daha fon topladı. Bu tarihsel olaylar, ETF yatırımcılarının farklı piyasa koşullarında uzun vadeli bakış açısına ve güvene sahip olduklarını vurgulamakta.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version