Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.698
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.698
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

BlackCoin Nedir? BLK Coin Ne İşe Yarar?

BlackCoin, 2014 yılında piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. Bu makalede Kriptokoin.com olarak “BlackCoin nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

BlackCoin nedir? Ne işe yarar?

Blackcoin (BLK), 2014 yılının başlarında oluşturuldu. Proof of Stake algoritmasını kullanarak çalışan ilk kripto para birimiydi. İlk aşamalarında Bitcoin protokolüne çok benziyordu ancak son birkaç yılda önemli ölçüde değişti. Aynı zamanda tamamen işlevsel bir akıllı sözleşme istemcisine sahip olan ilk kripto paraydı. Blackcoin, eşler arası bir kripto para birimidir. Bunun anlamı, kripto para biriminin, merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymadan taraflar arasında veri ve işlem alışverişine izin vermesidir. Blackcoin herhangi bir şirkete veya düzenleyici kuruluşa ait olmasa da Rat4 adı altında bilinen bir geliştirici tarafından kurulmuştur. Blackcoin, Novacoin adlı bir dijital para biriminin çatalı olarak ortaya çıktı. Bu kripto para birimi, Proof of Work algoritmasını kullanmaktan Proof of Stake algoritmasına geçiş yapan ilk hibrit altcoin örneğidir. Bu, tüm kripto para sahiplerinin temettü şeklinde ödüller almasını sağlar.

BLK coin nedir?

BLK coin BlackCoin’in yerel tokenidir. Kirpto paraları, kriptografi kullanılarak şifreli adreslerle temsil edilmekte. BLK paralarınızı stake etmek için ödeme yapmadığınızı belirtmekte fayda var. Ayrıca Blackcoin masaüstü cüzdanına ödeme yapmazsınız. Ancak, sert cüzdan satın almayı seçerseniz ödeme yapmanız gerekebilmekte.

BlackCoin nasıl çalışır?

Blackcoin, PoW/PoS hibritinden tam Proof of Stake’e geçen ilk kripto para. Algoritma değişikliğinden sonra, Blackcoin madenciliği yapmak artık mümkün değil. Bunun yerine geliştiriciler, Blackcoin’in uzun vadeli büyümesini, karlılığını ve değerini desteklemek için tasarlanmış “Blackcoin havuzunu” seçtiler. Bu sistem, topluluğu daha sonra Blackcoin satın almak için kullanılan diğer karlı altcoinleri çıkarmaya teşvik eder. Platform bir Proof-of-Stake protokolü üzerinde çalıştığından, güç tüketen madencilik donanımına gerek yoktur. Coin’ler cüzdan miktarına göre stake edilir ve kullanıcıların madencilik bloklarında zaman harcamasına gerek kalmaz. Blackcoin, Blackhalo adlı özel bir akıllı sözleşme müşterisine sahip ilk orijinal madeni paraydı.

BlackCoin nedir? BLK coin nasıl alınır?

BlackCoin şu anda az sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. BlackCoin’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: Bittrex Wzve PancakeSwap. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir