Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.269
% 0.99
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.269
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bittensor (TAO): Yapay Zekayı Blok Zincirle Birleştirmek!

Bittensor

Blok zinciri tabanlı, makine öğrenimini geliştirmeyi hedefleyen, yapay zekanın geleceği Bittensor (TAO) nedir? Ne işe yarar?

Bittensor Nedir?

Bittensor, Bitcoin’e benzer şekilde bir madencilik ağıdır ve sansür dirençli bir şekilde makine öğrenimi modeli ağına erişim sunar. Dijital teşvikleri kullanarak ve katılımcıları doğrudan ödüllendirerek, yapay zeka alanında kapsamlı, açık kaynaklı bir ekosistem oluşturmayı hedeflemektedir.

Makine öğrenimi platformlarının gelişimini gerçekleştirmeyi hedefleyen Bittensor, süreci merkezi olmayan hale getirerek makine zekası için eşler arası bir pazar oluşturarak, yapay zeka modellerinin kolektif zekasını bir araya getirir.

Bittensor (TAO) Nedir?

Nasıl Çalışır?

Bittensor, Bitcoin gibi merkezi olmayan bir ağ üzerinde çalışır. Bu, tek bir kontrol noktası olmadığı anlamına gelir. Bütün işi yapan tek bir merkezi sunucunun olması yerine, işi madenciler olarak bilinen farklı kişilere ait birçok farklı makineye yayarak yapar.

Bittensor, ağın en iyi yanıt üzerinden anlaşılmasını sağlamak için benzersiz bir fikir birliği mekanizması kullanır. Bir soru sorulduğunda, birden fazla model (madenci) cevaplarını verir. Ağ, en iyi yanıtı belirlemek için bir sistem kullanır ve bu yanıtı kullanıcıya geri gönderir.

Madenciler, bu modellerin sahipleridir. Modellerini çalışır durumda ve görevleri yerine getirmek için hazır halde tutarlar. Madenciler, katkıları için ekosistemin yerel tokenı ile ödüllendirilirler.

Bittensor Nasıl Çalışır, Bittensor (TAO) Nedir?

Avantajları Neler?

Bittensor’un avantajları şunlardır:

  • Merkeziyetsiz Yapı: Bittensor, merkezi olmayan bir ağ yapısı sunarak, makine öğrenimi modellerinin dünya çapında dağıtılmış bir şekilde işbirliği yapmasını sağlar.
  • Ödüllendirme Sistemi: Ağa katkıda bulunan ve bilgi değeri sağlayan makine öğrenimi modelleri, ekosistemin yerel tokenı olan TAO token ile ödüllendirilir.
  • Enerji Verimliliği: Proof of Stake (PoS) mekanizmasını kullanarak, Proof of Work (PoW) mekanizmasına göre daha verimli bir enerji yapısı sunar.
  • Küresel Erişim: Açık kaynaklı bir yapay zeka deposu olarak, herkesin erişebileceği bir platform sağlar.
  • Dağıtılmış Kaynak Kullanımı: Dünya çapında dağıtılmış hesaplama gücü ve yenilik kaynaklarını teşvik edilmiş bir çerçevede kullanma imkanı sunar.

Bu avantajlar, Bittensor’un yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesi ve dağıtılması için yenilikçi ve optimize edilmiş bir strateji sunmasını sağlar.

Bittensor Ekibi

Bittensor’un white paper’ında, tıpkı Bitcoin’deki Satoshi Nakamato gibi, “Yuma Rao” adında bir takma isim geçiyor. Bu kişinin gerçekten var olup olmadığı ve hakkında daha fazla bilgi bilinmiyor. Ancak, Bittensor Vakfı‘nın arkasında olan isimler kamuoyunda biliniyor. Vakıf için çalışan birçok kişi mevcut ve bunlardan bazıları eski Google çalışanları veya araştırmacılar.

Bittensor Ekibi, Bittensor (TAO) Nedir?

Yatırımcılar

Bittensor Destekleyenler, Bittensor (TAO) Nedir?

TAO Nedir?

TAO token, Bittensor ağının yerel kripto para birimidir. Ekosistem içinde birkaç temel işlevi ve amacı bulunmaktadır:

  • Teşvik: TAO, Bittensor ağında çeşitli katılımcıları teşvik etmek için kullanılır. Ödül mekanizması sayesinde, merkezi olmayan makine öğrenme süreçleri için gerekli olan hesaplama gücünün sağlanmasına teşvik eder.
  • Staking: Ağa madenci olarak katılmak ve ödüller kazanmak için kullanıcıların TAO tokenları stake etmesi gerekir. Ayrıca herhangi bir katılımcının kötü niyetli davranış sergilemesini önleyerek ağı güvence altına alır.
  • Yönetişim: TAO sahipleri, ağın yönetimine katılabilir ve protokol güncellemeleri gibi karar alma süreçlerinde oy kullanabilir.
  • İşlem Ücretleri: Bittensor ağındaki işlemler, genellikle ücret ödemeyi gerektirir. Bu ücretler TAO ile ödenir.
  • Ekonomik Model: TAO, ağın ekonomik modelini temellendirir. Hesaplama kaynaklarının arz ve talebini dengelemek, katılımcılar arasında teşvikleri uyumlu hale getirmek ve ekosistem içindeki değerin değişimini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır.
  • Hizmetlere Erişim: Bittensor ağı tarafından sağlanan makine öğrenme hizmetlerine ihtiyaç duyan kullanıcılar, bu hizmetler için TAO kullanarak ödeme yapabilirler.

Toplam arzı 21.000.000 adet olan TAO’nun dolaşımdaki arzı ise yazının yazıldığı sırada 6.327.131 adettir ve $608 seviyesinde işlem görmektedir.

$TAO Nereden Satın Alınabilir?

Bittensor ekosisteminin yerel tokenı olan TAO; Gate.io, KuCoin, BingX, Bitget gibi borsalarda işlem görmektedir.


Henüz bu borsalarda hesabınız yoksa, buraya tıklayarak ömür boyu geçerli komisyon indiriminden faydalanarak kayıt olabilirsiniz!


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir