Köklü ve saygın bir kripto para borsası olan Bitstamp, Lüksemburg merkezlidir. Şirkete, Ağustos 2011’de Slovenya’da Damijan Merlak ile birlikte kurucu ortak olan, Bitcoin topluluğunun yaygın olarak bilinen bir üyesi olan CEO Nejc Kodrič başkanlık etmektedir. Daha sonra şirket Nisan 2013’te İngiltere’ye, ardından Lüksemburg’a taşınmıştır.
Fiat para birimi, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri arasında ticarete izin verir. Platformda ABD Doları, Euro, GBP, Bitcoin, Algo, XRP, Ether, Litecoin, XLM, Link, OMG ile işlem yapılabilmektedir. Şirket, o zamanlar baskın olan Bitcoin borsası Mt. Gox’a Avrupa odaklı bir alternatif olarak kurulmuştur.
Bitstamp, kurulduğu günden bu yana güvenlik, coin çeşitliliği ve altyapı gibi farklı alanlarda kendini geliştirmeyi başarmıştır. Özellikle kullanıcı odaklı ara yüzü ile ön plana çıkmaktadır.
Bitstamp, Avrupa’daki lisanslı ilk kripto para borsasıdır. Ayrıca dünyanın farklı yerlerinden yatırımcılara da hizmet vermektedir. Bunun yanında Lüksemburg, Londra ve New York merkezleriyle hizmetine devam etmektedir.
Bitstamp, kullanıcılar için en güvenli kripto para borsalarından biridir. İleri düzey güvenlik önlemleri ve müşteri varlıklarının çoğunun çevrimdışı soğuk depolarda saklanması sayesinde güvenirliğini ispatlamıştır.
Bitstamp, 2014 ve 2015 yılında hacklenmiş ve yaklaşık 19 bin BTC kayba uğramıştır. Ancak daha sonrasında güvenlik önlemlerini geliştirmiş ve hacklenmemiştir.
Bitstamp Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Popüler kripto para borsaları arasında yer alan Bitstamp’ın bazı avantaj ve dezavantajları şu şekildedir:
Avantajları
- Kullanıcı odaklı mobil uygulama ve arayüze sahiptir.
- Kolay anlaşılabilir grafik ve veriler mevcuttur.
- Kredi/banka kartı ile para yatırma bulunmaktadır.
- İşlem süresi hızlıdır.
- Kriptodan kriptoya işlem ücretleri düşüktür.
- En popüler kripto para birimleri listelenmektedir.
- 7/24 canlı destek sağlanmaktadır.
- Profesyoneller için Bitstamp Pro uygulaması vardır.
- Güçlü güvenlik özellikleri mevcuttur.
- AB lisansı bulunmaktadır.
Dezavantajları
- Staking sadece iki kripto para birimiyle yapılabilmektedir.
- Marj ticareti veya vadeli işlem gibi farklı ticaret seçenekleri yoktur.
- Coin çeşitliliği yetersizdir.
- Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.
- TL ile işlem kabul edilmemektedir.
- Olası hack ve siber saldırılar için kullanıcı varlıkları sigortalanmamaktadır.
- Limit emirleri düşüktür.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.