Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.790
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.790
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitstamp, ABD’de ETH Staking Hizmetini Durduruyor!

ABD’de uzun süredir faaliyet gösteren kripto borsası Bitstamp, önümüzdeki aydan itibaren tüm ABD kullanıcıları için Ethereum staking programını sonlandıracak.

Bitstamp’ın ABD CEO’su Bobby Zagotta, yaptığı açıklamada,

25 Eylül 2023’ten itibaren Bitstamp artık ABD’de staking hizmetleri sunmayacak” dedi. “Sonuç olarak, ABD’li müşteriler staking ödülleri almayı bırakacak. Diğer tüm Bitstamp hizmetleri bundan etkilenmeyecek.”

Yapılan bu hareket SEC tarafından hedef alınarak ABD düzenlemesinin ortasında geldi. SEC, bu tür hizmetlerin yatırım sözleşmeleri kapsamına girdiğini ve bu nedenle menkul kıymet olarak kaydedilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yılın başlarında kripto borsası Kraken, Bitstamp gibi ABD müşterilerine yönelik staking hizmetini durdurmuştu. Bu hizmeti durdurmasının nedeni SEC, kayıt dışı menkul kıymet arzı iddiası ile 30 Milyon Dolarlık bir anlaşma sağlanması ile gerçekleşti.

SEC geçtiğimiz günlerde Coinbase’e dava açarak, borsasının takas ve staking programlarının menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini ileri sürmüştü. Coinbase daha sonra Kaliforniya, New Jersey, Güney Carolina ve Wisconsin eyaletlerindeki staking hizmetlerini durdurmak için çalışmalar yürüttü.

CEO Zagotta, “ABD’deki mevcut düzenleme dinamikleri göz önüne alındığında, ABD’de ikamet eden müşteriler için staking hizmetini durdurma kararı aldık.” Dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Bitstamp Faaliyeti Durduruyor

Zagotta, “Müşteriler 25 Eylül 2023’e kadar stake ödülleri kazanmaya devam edecek ve bundan sonra stake edilen tüm varlıklar kaldırılacak” dedi.

“Ödüller ana parayla birlikte kullanıcıların ana Bitstamp hesap bakiyelerine aktarılacak. Tipik olarak bu süreç birkaç gün sürüyor ancak ağ koşullarına bağlı olarak uzatılabilir.”

Bu ayın başlarında Borsa içerisinde Polygon, Near gibi ağların desteklediği 7 tokenin faaliyetini SEC tarafından yakın zamanda kayıt dışı menkul kıymetler olarak belirlemesi ile beraber ABD’deki ticaretini durdurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version