Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.818
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.818
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitso, Şeffaflık Yol Haritasını Belirledi

Kripto borsası Bitso, FTX krizinin ardından şeffaflık yol haritasını belirlediğini duyurdu.

FTX, yatırımcıların üç gün içinde platformdan 6 milyar dolar çekmesi ve rakip borsa Binance’in bir kurtarma anlaşmasından vazgeçmesinin ardından bu ayın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde koruma başvurusunda bulundu. İflas başvurusu beraberinden birçok kripto şirketini olumsuz etkiledi. Ayrıca, kripto borsalarını şeffaflık konusunda bir akımın içine sürükledi. Bitso da şeffaflık ile ilgili adım atanlardan oldu.

Bitso, Şeffaflık için Yeni Adımlar Atıyor

Bitso’nun Baş Düzenleyici Sorumlusu Felipe Vallejo, Reuters’e yaptığı açıklamada, Meksika, Brezilya, Kolombiya ve Arjantin’de faaliyet gösteren Bitso’nun bir aydan kısa bir süre içinde bir ödeme gücü raporu yayınlayacağını ve bir denetim gerçekleştirmek üzere harici bir ortak seçme sürecinde olduğunu söyledi.

Borsa, kısa bir süre önce kripto sektöründe, kullanıcıların firmaların işlemlerini destekleyecek fonlara sahip olup olmadıklarına kendilerinin karar verebilmeleri için anlaşılması kolay bir rapor oluşturmak üzere çalışan bir grup uluslararası firmaya katıldı.

Bitso tarafından yapılan açıklamada ayrıca şunlara yer verildi:

“Bazı şirketler tarafından yayınlanan fon kanıtları, yalnızca varlıkları gösterdikleri ve kullanıcılarına ne kadar kripto veya para borcu olduğunu yansıtmadıkları için yetersizdir”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir