Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.537
% 1.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.537
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

BitMEX Yöneticisi Kara Para Aklamaktan Suçlu Bulundu

BitMEX’in iş geliştirme başkanı Gregory Dwyer, ABD Adalet Bakanlığı tarafından kripto para borsasında kara para aklama yasasını ihlal etmekten suçlu bulundu.

BitMEX’in üst düzey yöneticisi Gregory Dwyer, Banka Gizliliği Yasası’nı bir kara para aklamayı önleme programı oluşturma, uygulama ve sürdürmede yardım ve yataklık etmekten suçlu bulundu. Dwyer, ABD Bölge Yargıcı John G. Koeltl’ın huzurunda suçunu kabul etti.

BitMEX Yöneticisi Kara Para Aklama Yasasını İhlal Etti

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Başsavcısı Damian Williams, kripto borsası BitMEX aracılığıyla yasayı ihlal eden Dwyer’in hükmünü verdi. Dwyer, para cezasına çevrilebilen hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Avukatı Damian Williams dava ile ilgili şunları söyledi:

“Bu savunmayla, bu Büro şimdi üç kurucunun yanı sıra BitMEX’in üst düzey bir çalışanına karşı kara para aklama yasalarını kasıtlı olarak ihlal ettiği için cezai mahkumiyet kararı aldı. Bugünkü savunma, kripto para borsalarında yönetim yetkisine sahip çalışanların, bu borsaların kurucuları kadar, Banka Gizliliği Yasası kapsamındaki yükümlülüklerini kasten göz ardı edemeyeceğini yansıtıyor.”

Kripto para borsası BitMEX’in ilk çalışanlarından biri olan ve iş geliştirme başkanı olarak görev yapan Dwyer, şirketin kara para aklama programı kurmasına ve sürdürmemesine kasten neden oldu. BitMEX aslında bir kara para aklama platformuydu ve BitMEX yatırımcıların içeriğini ve şirketin ABD’den gelir elde ettiğini gösteren verileri topladı ve dağıttı.

Suçunun kabul edilmesiyle birlikte 5 yıl hapis cezası alan Dwyer, savunma anlaşması şartlarınca suçtan elde edilen maddi kazancı temsil eden 150 bin dolar tutarında bir cezai para cezası ödemeyi kabul etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir