Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.423
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.423
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

BitKeep Cüzdanlarından 8 Milyon Dolar Çalındı

bitkeep

BitKeep ekibi, bazı APK paket indirmelerinin saldırganlar tarafından ele geçirildiğini ve kullanıcılar tarafından yüklendiğini doğruladı.

Kripto ekosisteminde hack olayları devam ediyor. Yurtdışında pek çok kişi tatil sezonunun tadını çıkarırken, bilgisayar korsanları sıkı bir şekilde çalışıyor ve devam eden BitKeep cüzdan istismarında yaklaşık 8 milyon doları boşaltıyor.

26 Aralık’ta, çok zincirli kripto cüzdanı BitKeep’in bazı kullanıcıları, cüzdanlarını kullanmadıkları sırada fonlarının boşaltıldığını ve transfer edildiğini bildirdi. BitKeep ekibi, resmi Telegram gruplarında, bazı APK paket indirmelerinin bazı saldırganlar tarafından ele geçirildiğini ve bilgisayar korsanları tarafından yerleştirilen kodlarla yüklendiğini doğruladı. Ekip tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Paranız çalındıysa, indirdiğiniz veya güncellediğiniz uygulamanın bilinmeyen bir sürümü (resmi olmayan sürüm) ele geçirilmiş olabilir.”

Saldırı devam ederken, ekip kullanıcılarını fonlarını Google Play ve Apple App Store gibi resmi kaynaklardan gelen bir cüzdana aktarmaya çağırdı. Bunun dışında ekip, topluluk üyelerinden, önceki adresleri zaten “bilgisayar korsanlarına sızdırılmış” olabileceğinden, yeni oluşturulan cüzdan adreslerini kullanmalarını da istedi. Ekip, soruşturmaya yardımcı olmak için, etkilenen kullanıcılardan ilgili materyalleri sağladıkları bir Google formu aracılığıyla göndermelerini istedi.

17 Ekim’de BitKeep cüzdanı da saldırganın 1 milyon dolar değerinde BNB çalınan bir istismara maruz kalmıştı. İstismar, token takaslarını mümkün kılan bir hizmet aracılığıyla gerçekleştirildi. Cüzdan firması hizmeti askıya aldı ve etkilenen tüm kullanıcılara geri ödeme sözü vermişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

  1. Pingback: Saldırılar Bitmiyor: BTC.com 3 Milyon Dolarlık Siber Saldırı Bildirdi | Coin Mühendisi

  2. Pingback: BitKeep CEO'sundan Kullanıcılara Uyarı: "Özel Anahtarlarınız Risk Altında" | Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir