Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.822
% 8.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.822
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Bitfinex Borsası Saldırıya Uğradı!

bitfinex

Kripto para borsası Bitfinex, müşteri destek temsilcilerinden birinin hafta başlarında (30 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında) saldırıya uğraması sonucunda “küçük” bir bilgi güvenliği sorunu yaşandığını bildirdi.

Şirket, 4 Kasım’da yaptığı açıklamada, bu olayın Bitfinex kullanıcılarına yönelik bir dizi kimlik avı saldırısına yol açtığını, ancak ciddi bir zararın meydana gelmediğini belirtti.

Açıklamada, “Kısmi, eksik ve eski bilgilerin bulunduğu müşteri destek panolarımızın küçük bir bölümüne, bir müşteri destek temsilcisinin kimlik avı yoluyla bir kişi veya grup tarafından erişildi” denildi. Şirket, neyse ki müşteri destek temsilcisinin “üst düzey izinlere” sahip olmadığını ve bu nedenle destekleyici araçlara ve yardım masası biletlerine sınırlı erişime sahip olduğunu ekledi.

Bitfinex, sistemlerinin tehlikede olmadığını ve hiçbir müşteri fonunun kaybolmadığını vurgulayarak kullanıcıların güvende olduğunu belirtti.

“Hiçbir sunucuya, cüzdana veya veri tabanı altyapısına erişilemedi.” Bitfinex şunları söyledi:

Platformdaki müşteri varlıkları hiçbir zaman risk altında değildi ve şifre bilgilerine de erişilemedi. Etkilenen müşteri hesaplarının çoğu boş veya etkin değildi.

Son olarak Bitfinex konuyu kolluk kuvvetlerine bildirdiğini ve kimlik avı saldırısının arkasındaki failin izini sürmek için soruşturma yetkilileriyle birlikte çalışacağını dile getirdi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version