Kriptolar:
30427
Bitcoin:
$61.435
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.23
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.22
Korku & Açgözlülük:
40 / 100
Bitcoin:
$ 61.435
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Bitfinex Analistleri Bitcoin’deki Son Düşüş ve ETF Çıkışlarını Değerlendirdi

taylandda-bitcoin-etf-heyecani-ilk-adimlar-atildi

Lider kripto para birimi Bitcoin, Mart ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) ve Nisan ayındaki yarılanma olayını takiben düşüş eğiliminde. Dün akşam saatlerinde BTC, 60.000 doların altına düşerek 58.500 dolarlık yeni bir yerel düşük seviyeye ulaştı.

Bu düşüş, ABD spot Bitcoin ETF’lerinde bu hafta da devam eden çıkışlarla eş zamanlı gerçekleşti. Bitfinex analistleri, BTC’deki son düşüşü ve ETF’lerdeki yoğun çıkışları değerlendirdi.

ETF Çıkışları ve Negatif Fonlama Oranları Kısa Vadeli Satışları Tetikliyor

Bitfinex analistleri, BTC ETF’lerindeki çıkışları ve düşüşleri, kısa vadeli olumsuz haberlere tepki veren zayıf elli ETF yatırımcılarının ve negatif fonlama oranları nedeniyle baz/fonlama arbitrajının gevşemesinin ortak etkisiyle açıklıyor.

Analistlere göre, baz/fonlama arbitrajının gevşemesinin işaretlerinden biri, Chicago Ticaret Borsası (CME) ve diğer ticaret platformlarında Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonlarındaki keskin düşüş.

“Bitcoin vadeli işlemlerinin açık pozisyonlarındaki bu azalma, geçtiğimiz hafta çeşitli borsalarda gözlemlenen negatif fonlama oranlarıyla ve ETF çıkışlarıyla örtüşüyor. Bu da ETF akışlarıyla bağlantılı fonlama arbitraj işlemlerinin önemli ölçüde çözüldüğünü gösteriyor.”

Alman hükümetinin ve genel piyasadaki BTC satışlarına rağmen, kurumsal Bitcoin boğası MicroStrategy’nin yakın zamanda 786 milyon dolar değerinde 11.931 BTC satın alarak piyasaya bir miktar denge sağladığını belirten analistler, yoğun ETF çıkışlarının genellikle yerel diplerin oluşumuyla ilişkili olduğunu söyledi.

ETF çıkışları nedeniyle BTC’nin dibe yakın olabileceğini düşünen analistler şunları söyledi:

“Yaşanan yoğun ETF çıkışları doğrudan spot BTC satışına dönüşmedi.

Ayrıca tarihsel veriler, ETF çıkışlarının genellikle BTC fiyatında yerel diplerin oluşumundan önce geldiğini gösteriyor.

Bu model (ETF çıkışları ve fiyat düşüşü), yatırımcılar için kritik önem taşıyor çünkü çoğu zaman piyasadaki potansiyel geri dönüşlere dair ipuçları sunuyor.”

ETF çıkışları Bitcoin için bir dip göstergesi olsa da, Bitfinex analistleri, BTC ve kripto paraların alt zaman dilimlerinde (bir dakikadan 15 dakikaya kadar grafikler) hala zayıflık göstermesi nedeniyle piyasa duyarlılığının düşüş eğiliminde olduğunu yatırımcılara hatırlattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir