Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.923
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.923
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin’ler Borsalardan Hızla Çekiliyor! Sebebi Nedir?

Borsalardan soğuk cüzdanlara aktarılan Bitcoin (BTC) miktarı kayda değer bir artış sergiliyor. Bu talep-arz dengesizliğinin nedeni, önümüzdeki günlere planlanan bir dizi etkinlik olabilir.

Borsalardan çıkan Bitcoin Mart 2020 seviyelerine yaklaştı

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Mart 2022’nin son ayında, Bitcoin borsa çıkışları bir kez daha 100.000 BTC’yi aştı. Bitcoin negatif baskıdan toparlandıkça, satın alma ilgisinde artış görülüyor. On-chain veri sağlayıcısı Glassnode çıkışların Mart 2020 seviyelerine yaklaştığını söylüyor:

BTC döviz çıkış hacmi son zamanlarda aylık 96.2 bin BTC hızına ulaştı. Bu ölçekteki toplam döviz çıkışları tarihte yalnızca birkaç kez gerçekleşti ve çoğunluğu Mart 2020 likidite krizinden sonra gerçekleşti.

BTC, geçen haftaki güçlü yükselişin ardından hafta sonu bazı güçlü düzeltmeler sergiledi. Bitcoin’in 45.500 dolar direnci sağlam bir desteğe dönüştü ve 46.000 doların üzerinde işlem zaman geçirmeye devam ediyor. 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) veya 48.300 doların üzerindeki herhangi bir artış, analistlere göre Bitcoin’de olumlu bir yükselişi tetikleyebilir. 19 milyon Bitcoin’in dolaşıma katılmasıyla geriye çıkarılacak sadece 2 milyon Bitcoin kaldı. Ayrıca Glassnode’un araştırmasına göre, Bitcoin kullanıcı büyümesi, arz ihracını açık bir farkla geride bırakıyor. Bu talep-arz dengesizliği yukarı yönde bir fiyat artışını destekleyebilir.

Piyasanın gözü bu tarihte

2022 Bitcoin konferansı, bu hafta 6 ve 8 Nisan arasında gerçekleşecek ve piyasa bunu bekliyor. Sektörün geleceğe nasıl hazırlandığını öne çıkaran en önemli etkinliklerden biri. Öte yandan Apple’ın BTC ödemelerini Apple Pay’e entegre etmeye çalıştığına yönelik iddialar var. Ancak bu, Apple’ın da bu hafta için büyük bir etkinlik planladığı için çoğunlukla piyasa spekülasyonu.

Apple Pay’in hizmete kayıtlı milyonlarca müşterisi olduğu göz önüne alındığında, bu alandaki herhangi bir resmi açıklama BTC için muazzam bir destek olabilir. Analistlere göre, tıpkı Tesla’da olduğu gibi Bitcoin popülaritesinin artması bekleniyor. Apple ve Google gibi şirketlerin çoğunluğa katılması durumunda Bitcoin’in kabulü hız kazanacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir