Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.672
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.672
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analist: Bu Altcoin Çöp!

Tanınmış trader Peter Brandt, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’in satışlarıyla ilgili bir tweet’e yanıt olarak XRP kripto para birimini “çöp” olarak nitelendirdi. İşte Peter Brandt’in popüler altcoin XRP hakkında söyledikleri…

Peter Brandt, popüler altcoin XRP’ye “çöp” dedi

Kıdemli grafik uzmanı, “Çöpün bile bir insanı milyarder yapabileceğini gösteriyor” diye Jed McCaleb hakkında tweet attı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Ripple, Jed McCaleb’in sekiz yıllık bir satış çılgınlığının ardından XRP varlıklarını tasfiye ettiğini resmen doğruladı. Kurucu ortak, tokenlarını 708 BTC’ye satarak tahmini 3.09 milyar dolar kazandı. Brandt, XRP kripto para biriminin kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu defalarca belirtti. Trader ayrıca 2020’de kripto para birimini bir “aldatmaca” olarak nitelendirdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a dava açacağını tahmin etti.

Jed McCaleb, Ripple cüzdanını boşalttı

Şirketten bugün yapılan açıklamaya göre, eski Ripple CTO’su Jed McCaleb, XRP hisselerinin sonuncusunu sattı. Ripple bir blog yazısında, McCaleb’in XRP varlıklarının sonunu hafta sonu “tacostand” cüzdanında sattığını söyledi. McCaleb, XRP Ledger’ı 2011 yılında David Schwartz ve Arthur Britto ile birlikte geliştirdi. Daha sonra 2012 yılında Arthur Britto ve Chris Larsen ile ilgili Ripple şirketini kurdu.

Ancak McCaleb, anlaşmazlıkların ardından 2013 yılında şirketten ayrıldı; 2014 yılında rakip firma Stellar’ı kurdu. O sırada hala yaklaşık 9 milyar XRP’ye sahipti – bu 100 milyar XRP arzının %9’una eşdeğer bir miktar. McCaleb, XRP’sini kademeli olarak kripto pazarına sattı. Bununla birlikte, 2015 yılında Ripple, McCaleb’i XRP varlıklarını satabileceği oranı belirleyen bir anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

McCaleb, 2016’dan bu yana kısıtlı satışlar gerçekleştiriyor

Bu dava 2016’da sonuçlandıktan sonra McCaleb, kalan XRP varlıkları üzerinde bir satış kısıtlaması kabul etti. McCaleb’in XRP satmasına izin verilen oran, XRP piyasasının günlük hacmine göre belirlendi ve yıllık bazda arttı. McCaleb ayrıca Ripple’daki hissesini satmayı ve kendi seçtiği bir hayır kurumuna 2 milyar XRP bağışlamayı kabul etti. McCaleb’i içeren anlaşmazlığın, Ripple ve SEC arasındaki yasal ihtilafla hiçbir ilgisi yok gibi görünüyor. Bu dava, Ripple’ın XRP satışlarının kayıt dışı menkul kıymet teklifleri oluşturduğunu iddia ediyor.

McCaleb davaya doğrudan dahil olmasa da, bazıları McCaleb’in XRP satışlarının çoğunun SEC davasının Aralık 2020’de başlamasından sonra gerçekleştiğini gözlemledi. Leonidas Hadjiloizou, McCaleb’in XRP satışlarından 3,1 milyar dolar ve 708 BTC’den 2,6 milyar dolar kazandığını kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir