Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.929
% 5.63
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.929
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’i Unutun: İşte İzlenecek 10 Altcoin!

Kripto paralar daha yaygın hale geldikçe, yeni altcoin projeleri ortaya çıkmaya devam ediyor ve kredi kartı harcamaları gibi geleneksel finansal işlemlerde kabul edilmeye başlandı. Bu yazıda, analist Lisa Smith listesinden Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını genişleten 10 altcoin projesini listeliyoruz.

2022’de izlenecek 10 altcoin projesi

  • Dogecoin değerleri 2021’de yükseldi ve Elon Musk’ın havacılık girişimi SpaceX de dahil olmak üzere büyük şirketler artık ödeme olarak kabul ediyor. Elon Musk, Doge hakkında tweet attığında meme coin büyük bir profil artışından yararlandı ve Musk ABD’deki Saturday Night Live şovunda çıktığında yaklaşık 0.7376 dolar ile zirveye ulaştı. Yazım sırasında, 0.1332 dolardan işlem görüyor.
  • Monero, Nisan 2014’te piyasaya sürülen ve şu anda 176.63 dolar değerinde yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik sunan, izlenemez bir para birimi. Baskıcı ortamlarda yaşayan bireyler, kişisel harcama kontrollerini atlatmak için güvenlik ve gizliliği sağlamak için bunu kullanabilirler.
  • Dördüncü en büyük kripto para birimi olan Tether (USDT), token başına tam olarak 1 dolara sabitlenmiş 79 milyar dolar hacimli bir stablecoin’dir. Yatırımcıların dalgalı piyasa koşullarında tercih ettiği bir kripto para birimidir.
  • BNB (BNB), kullanıcıların Binance borsası’nda işlem yapmaları için bir ödeme yöntemi olarak kullanılır (İngiltere’de yasaklanmıştır). BNB, 410.93 dolar değerindedir ve 67 milyar dolarlık piyasa değerine sahiptir.
  • Stellar, açık bir Blockchain ağı aracılığıyla yatırım komisyoncuları, firmalar ve bankalar arasındaki büyük finansal işlemleri kolaylaştıran bir kurumsal çözüm olarak tasarlanmıştır. XLM, herhangi bir para biriminde sınırlar arasında transferlere izin veriyor.
  • Bitcoin Cash, geliştiricilerin veya madencilerin kripto için farklı hedefleri veya fikirleri olduğu zaman, Bitcoin’den hard fork yoluyla ayrılan ilk kripto para birimiydi. BCH, sekiz megabaytlık daha büyük bloklar oluşturarak daha fazla işlem tutar ve değişim hızlarını artırır. Yazım sırasında 323.63 dolardan işlem görüyor.
  • Polkadot protokolü, Blockchain’lerin birlikte çalışmasına izin verir. Geliştiriciler, yeni Blockchain’ler geliştirmek için Polkadot’u kullanabilir. Ethereum’un kurucusu Gavin Wood tarafından tasarlanan DOT, 18 milyar dolar piyasa değeriyle 18.69 dolardan işlem görüyor.
  • Matematikçiler, kriptograflar ve mühendisler, Cardano’yu bir PoS Blockchain olarak tasarladı. Cardano’nun Ethereum’dan daha üstün yeteneklere sahip olduğu düşünülüyor. Bu günlerde ADA, 1 doların hemen altında işlem görüyor.
  • Litecoin 2011 yılında piyasaya sürüldü ve daha önce Google’da mühendis olan Charlie Lee tarafından oluşturulan Bitcoin modelini takip eden ilk kripto paralardan biriydi. Artan sayıda kuruluş ve yatırımcı, 111.00 dolardan işlem gören LTC’yi benimsemeye devam ediyor.
  • Son olarak Ethereum, piyasanın en büyük akıllı sözleşme platformu ve altcoin projesidir. Ethereum uygulamaları, platforma özgü kriptografik token olan Ether (ETH) üzerinde çalışır ve DeFi ve NFT piyasasının kalbidir.

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız, CryptoBusy sunucusu Tom’un Mart 2022 altcoin sepetine buradan göz atabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir