Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.572
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.572
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin’i 65.000 doların üzerine taşıyan olası sebepler

Santiment tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin’in (BTC) 58.000 dolar ve 63.000 dolar arasındaki fiyat hareketini, trader’ların duyarlılığındaki önemli bir düşüş izledi.

Sağlanan veriler aslında Bitcoin’in fiyatı ile genel trader duyarlılığı arasında ters bir korelasyon olduğunu ortaya koyuyor. Duyarlılıkta güçlü bir düşüşü, genellikle hemen ardından güçlü bir fiyat artışı izliyor.

Tarihsel olarak kripto para piyasasındaki fiyatlar, genellikle topluluğun beklentilerinin tersi yönde hareket ediyor. Ralliler bireysel yatırımcılar tarafından körüklenebilirken, düzeltme veya konsolidasyon dönemlerinde balinalar genellikle piyasanın yönünü değiştirenler oluyor.

Daha önce zincir üstü veriler, kripto para piyasasındaki balinaların yüzdesinin katlanarak arttığını gösteriyordu. Bahsi geçen bu balinalar piyasayı çökertmek yerine piyasayı pompalama eğiliminde olduğundan, genellikle kripto para piyasası için olumlu bir şey olarak kabul ediliyor.

Şu an Bitcoin trader’larının hissiyatı, fiyatı 65.000 doların üzerine çıkmadan hemen önce Eylül ayının en düşük seviyelerine ulaştı. Yazım sırasında Bitcoin’in işlem hacmi herhangi bir yerel rekor kırmıyor gibi görünüyor, bu da perakende yatırımcıların şu anda satmak veya almakla ilgilenmediğini gösteriyor.

Yazım sırasında Bitcoin, 20 Ekim’in en yüksek seviyesi olan 66.283 dolar seviyesine ulaştı ve şu anda %4,5 yükselişle işlem görüyor ancak yine de önceki rekorda yer alan direnci geçemiyor.

Bu makale ilk olarak Kriptofoni üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir