Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.071
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.071
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin’de Meta düşüşü

Bitcoin, Nasdaq’da yaşanan düşüşler sonrasında son iki haftadaki en yüksek seviyesinden geriledi. Teksas’taki Bitcoin madencilerinin soğuk havalardan dolayı operasyonlarını durdurmasının da fiyatlardaki düşüşte etkili olduğu düşünülüyor.

Nasdaq’taki düşüşte Facebook’un çatı şirketi Meta ve Spotify’da seans sonuna doğru yaşanan düşüşler etkili oldu. Nasdaq vadelileri perşembe günü sabah saatlerinde yüzde 2 civarında düşüş kaydetmiş durumda.

Meta’nın analist beklentilerinin altında bir dördüncü çeyrek bilançosu açıklamasıyla şirketin hisselerini yüzde 18 civarında düşürürken, Spotify hisseleri de şirketin beklentilerin altındaki abone hedefleri nedeniyle yüzde 23 düşerek son iki yıldaki kazançlarını geri verdi.

Nasdaq ve Bitcoin arasındaki korelasyon son haftalarda tüm zamanların zirvesine çıkarken, teknoloji ağırlıklı endekste yaşanan düşüş kripto para piyasalarını da baskıladı. Bitcoin’in fiyatı 39 bin dolar sınırından 36 bin 900 dolara kadar geriledi.

Teksaslı kripto para madencisi Riot Blockchain, eyalete yaklaşan soğuk hava dalgasından dolayı sistemdeki elektrik tüketimini azaltmak amacıyla Bitcoin operasyonlarını geçici bir süre için durdurdu. Geçen yıl Teksas’ta yaşanan soğuk hava dalgası sonrasında eyalet çapında büyük elektrik kesintileri yaanmıştı.

Asya piyasalarındaki kripto para hisseleri de Bitcoin’deki düşüşle beraber geriledi. İştirakleri arasında kripto Borsaları da bulunan Japon Monex Group’un hisseleri yüzde 4,5 düşüş kaydederken, SBI Holding’in hisseleri yüzde 2,3 civarında düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir