Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.565
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.565
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin’de Korkulan Senaryo !

Bitcoin fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Son günlerde kripto para piyasalarında düşük hacimler görüyoruz. Genellikle yatırımcılar piyasanın hangi yöne gideceğine tam karar veremediği zamanlarda işlem almaktan kaçınırlar. Böylece piyasalarda aşırı derecede hacim düşüklüğü gözlemleriz.

Günlük Mumlarla Bitcoin

Bitcoin de son günlerde yatay hareketine devam ediyordu. 21 Haziran tarihi itibarı ile 29.700$ ile 31.000$ seviyeleri arasında sıkışan Bitcoin Fed faiz kararı öncesinde bu yatay band alanın altına sarkmıştı. Bu düşüşün gelmesiyle beraber Coin Mühendisi olarak 25 baz puan faiz artışının önceden fiyatlandığını ve faiz kararı sırasında yüksek volatil hareketler yaşanmayacağı tahmin ettik.

Şuan da fiyatın yatay hareketine devam ettiğini ve hacimsiz kripto günleri geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Önümüzdeki günlerde düşüşün devam edileceğini varsayarsak 28.430$ bölgesinde bir destek seviyemiz var. Akabinde bu bölge Bitcoin‘in yükselen trend çizgisi ile denk geliyor. Burdan alabileceği destek ile tekrardan 31.700$ seviyelerine kadar bir yükseliş hareketi sunabilir. Bu seviyenin de destek edinmesiyle birlikte sırasıyla önce 34.450$ bölgesine daha sonrasında ise 37.700$ seviyelerine sert yükselmiş olur.

Eğer yükselen trend desteğimiz kırılırsa Bitcoin de önümüzdeki günlerde düşüş formasyonları oluşturabilir ve satış baskısını arttırmış olur.

Bitcoin de Uyumsuzluklar

Bitcoin de Uyumsuzluklar

Grafiği haftalık mumlarla incelediğimiz zaman Bitcoin de uyumsuzluklar oluştuğunu gözlemliyoruz. Uyumsuzluklar fiyat ile indikatörlerin uyuşmadığı anlarda ortaya çıkarlar. Bitcoin de fiyat ilk tepesini yaptıktan sonra düzeltmesini gerçekleştiriyor. Daha sonrasında ikinci tepesini yaparken bir önceki tepenin üzerine çıkıyor.

RSI ve MACD indikatörlerini incelediğimiz zaman ikinci tepe hareketinin zayıf kaldığını ve bir önceki tepenin üzerine çıkamadığını görüyoruz. Sonuç olarak fiyat ile indikatörler arasında uyum olmadığı için ve negatif uyumsuzluk olarak nitelendirdiğimizden dolayı Bitcoin de önümüzdeki haftalarda düşüş eğilimleri görebiliriz.

İlk Senaryo: Bitcoin, mevcut seviyelerde yatay gidişatını sürdürür ve daha sonra düşüş trendine girer. Bu durumda, indikatörlerdeki negatif uyumsuzluklar nedeniyle fiyatta düşüş bekleriz.

İkinci Senaryo: Uyumsuzluklar devam eder ve Bitcoin hızlı bir yükselişle 35.000$ ile 40.000$ aralığına ulaşır. Bu yükseliş sürecinde, tüm yatırımcıların içeri almak istenebili. Ancak, daha sonra uyumsuzlukların gerçekleşerek sert bir düzeltme dönemine girme ihtimali vardır. Bu senaryoda, hızlı yükselişler potansiyel riskler içerir ve yatırımcıların piyasadaki haberleri yakından takip etmeleri önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir