Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.588
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.588
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin’de Bart Simpson Paterni: 5 Analist Bu Seviyeleri Bekliyor!

Bitcoin (BTC), yeni bir yükselişin hızlı bir satışla karşılanmasının ardından 7 Haziran’da işlem aralığına sıkı sıkıya bağlı kaldı. Bitcoin ‘Bart Simpson’ parteni, BTC fiyatı saatler içinde %7 düştüğü için geri döndü.

“Gördüğümüz en iyi pirzolalardan bazıları”

TradingView’den alınan veriler, Bitcoin fiyatının en son 1 Haziran’da karşılaştığı dirençten tekrar reddettiğini gösterdi. BTC/USDT %6’yı aşan günlük kazançlar elde etmişti, ancak 32.000 dolara yaklaşım havayı değiştirdi ve Bitcoin birkaç saat içinde neredeyse 2.500 doları iade etti. Klasik bir “Bart Simpson” paterni, hüsrana uğramış yatırımcılar mevcut paradigmanın rakipsiz kalmasıyla uzlaşmaya vardıkça, saatlik zaman dilimlerinde oluştu.

Popüler kripto analisti Michaël van de Poppe bir Twitter güncellemesinde “Bütün diplerin süpürüldüğü Bitcoin’de tekrar standart fiyat hareketi” diye yazdı. Analist şunları ekliyor:

Yaklaşık 29 bin dolar tutarsak, muhtemelen hafif bir koşu için hala yeterli neden. (Ve 29 bin dolarlık alan hala CME boşluk bölgesidir).

Kazançlardan önce görülen seviyelerde potansiyel bir hedef sağlayan CME vadeli işlemler açığına ek olarak, on-chain analitik kaynağı Malzeme İndikatörleri (Material Indicators), bu seviyelerde zaten sıralanmış olan önemli satın alma ilgisini kaydetti.

Bunun devam etmemesi durumunda, hedefler bir sonraki 28.000 dolar civarındaki alana odaklandı. Coinmuhendisi.com olarak analizlerini paylaştığımız Credible, gün içinde yaptığı güncellemede, BTC bu seviyeden destek alsa da aşağı yönlü ivmeyi sürdürebileceğini söyledi:

İlk hedefim, bir sıçrama görebileceğimiz aşağıdaki yeşil bölge, ancak bu düşüşün henüz bittiği anlamına gelmiyor…Bu bölgeden gelecek güzel bir tepki, ancak bir kez daha önemli bir direnç seviyesine geri döndük (32-34 bin dolar). Bu nokta, başlangıçta solda (kırmızı daire) reddettiğimiz diğer seviyeye benzer. Benzer bir sonuç bekliyorum – en azından başlangıçta.

Bir diğer kripto analisti Crypto Tony, devam eden genel düşüş trendini onaylayarak, “bu aralıkta short fırsatları arayacağım,” diye devam etti. Bitcoin’in kısa vadeli fiyat hasretlerine şaşırmayan piyasa analisti, DecenTrader platformunun kurucu ortağı olan Filbfilb oldu. Filbfilb şunları söylüyor:

Her zaman aynı olduğunu söyleyebilirim, insanlar ‘dip’i kaçırmamak için çaresizler ama bu, anında tersine dönmesi özellikle komik. Ticaret avcıları kesinlikle mahvoluyor.

Analitik platformu Coinglass’tan alınan verilere göre, volatiliteyle mücadele eden long traderlar, BTC için toplam 60 milyon dolar ve altcoin’ler için 158 milyon dolar daha olan 24 saatlik tasfiyelere yol açtı.

Bitcoin ve hisse senetleri korelasyonu bulanık

Kripto para piyasası, kavramsal olarak ilişkili ABD hisse senetlerine kıyasla ciddi şekilde düşük performans gösterdi. Hem S&P 500 hem de Nasdaq Bileşik Endeksi, 6 Haziran işlem seansını açık seviyenin üzerinde tamamlayarak kripto ile ilişkilerini sorguladı. ARK Invest’te bir kripto para analisti olan Yassine Elmandjra, Bitcoin’in S&P ile genel korelasyonunun 30 günlük bir temelde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını aşağıdaki grafiklerle bildirdi.

Yassine Elmandjra, BTC fiyat hareketini daha fazla tartışırken, Mayıs ayının 23.800 dolara düşmesi göz önüne alındığında bile, BTC/USD’de “ana” trend çizgilerinin değişmeden kaldığını savunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir